AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatcı, Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sinan Zehir’i ziyaretinde, mevcut hastanenin kapasitesini artırmak için projeleri ele aldıklarını söylemiş.

Ziyarette ayrıca hastaneye kazandırılan yeni üniteler, yatak kapasitesinin artırılması, daha kapsamlı ve kaliteli sağlık hizmeti sunumu için yapılan çalışmalar konuşulmuş.

TEK HASTANE İLE NEREYE KADAR?

Çorum’da ilçe ve çevre illeri de içine alacak şekilde tek hastane ile sağlık hizmeti verilmesinin problemlerini sağlığın yöneticisi, doktoru, sağlık çalışanları, hastalar ve hasta yakınları ve bizzat vatandaş iliklerine kadar hem de uzun süredir yaşamaya devam ediyor.

ONLARI GEÇTİK, BİZE HASTANE LAZIM

Hızlı treni ve havaalanını geçtik, ikinci bir hastanenin daha fazla zaman kaybı yaşanmadan hayata geçirilmesinin derdindeyiz. Ankara’da en tepe noktadan yereldeki iktidar temsilcilerine kadar defalarca sözler verilmesine, ihalelere çıkılmasına rağmen bir türlü yeni bir hastanemiz olmadı, olamıyor.

KOMŞU İLLERE BAKARSAK

Çok uzaklara gitmeyelim. Yanıbaşımızdaki komşu illerin tamamına yakınında birden fazla hastane ile sağlık hizmeti sunulurken, bilhassa ileri muayene ve tetkiklerde o illere de hitap eden Çorum’a, her nedense ikinci bir hastane yapılamıyor. Ha kentte iki özel hastanemiz de var elbette. Lakin poliklinik ve diğer tetkiklerin hastaya yansıtılan ücret kısmı çoğunluğun bütçesini bir hayli aşıyor.

ÇORUM’A BİR İYİLİK YAPSINLAR

Mevcut araştırma hastanesinin her ne kadar dışarıda kımıldayacak alanı kalmasa da, Sayın Ahlatcı ve diğer sorumluluk makamında olanlar, kapasiteyi artıracak desteklerini sürdürsünler. Hatta Çorum’a bir de iyilik yapıp, özel hastanelerin tanı ve tedavide hastalara yansıttıkları kısmın ücretlendirmelerini çok daha makul seviyelere çektirsinler. Ancak hepsinden önemlisi ne yapıp edip memlekete acilen ikinci hastaneyi kazandırsınlar. Böylece mevcut hastanenin yükünü bir nebze hafifletip sağlıkta hastasından hekimine tüm tarafları mutlu etsinler.

Sorunu asıl kaynaktan çözelim ki, memleketim insanı vatandaşıyla, sağlık çalışanıyla gerçekten rahatlasın ve sağlıkta daha iyi bir standardı yakalayalım.

ESKİ TÜRKİYE HASTALIĞI

Bu arada şu sıra sağlıkta yönetici atamaları gündemde. Söyleyeceklerim bugünün hastalığı değil, yeni Türkiye hedefinde eski Türkiye hastalığı. Keşke siyasi aktörlerimiz o kuruma, bu kuruma atanacak bürokratın liyakatinden çok kendilerine uygun ismi getirmek için harcadıkları gayret ve enerjinin onda birini memleket meselelerinin çözümüne sarf etseler… Şayet öyle olsaydı bugün çok farklı bir yerde olurduk herhalde.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.