90’ında bilgisayar öğrendi

Osmancık'ın Çampınar köyünde yaşayan 90 yaşındaki Salim Savcı, yaşına rağmen teknolojiyle tanışıp, bilgisayar öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

30 Eylül 2013 Pazartesi 23:32
 90’ında bilgisayar öğrendi

Osmancık'ın Çampınar köyünde yaşayan 90 yaşındaki Salim Savcı, yaşına rağmen teknolojiyle tanışıp, bilgisayar öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Fizik-Kimya öğretmenliğinden emekli olan, Osmancık Gazetesi köşe yazarı Salim Savcı, öğrendiği bilgisayar sayesinde yaşadığı köyde ülke gündemini yakından takip edebildiğini belirtti.

Bilgisayar kullanmasını yeğeni Osman Savcı'nın kendisine öğrettiğini belirten Salim Savcı basılıp yayımlanan 65 kitabının son 4' ünü bilgisayarda yazarak baskıya hazırladığını söyledi.

Bilgisayar kullanmanın kitap yazımını hızlandırdığını belirten Salim Savcı, “Bilgisayar öğrenmekle ülke gündemini daha yakından takip etme imkanı buldum. Aynı zamanda kitaplarımı artık bilgisayarda yazıyorum. Kitaplarımda yer verdiğim konular hakkında araştırma yapabiliyorum. Şu ana kadar basılıp yayımlanan 65 kitabımın son 4’ü olan ‘Bilimsel Açıdan Oku, Düşün, Değerlendir, Paylaş, Uygula’, ‘Niçin Atatürk de Atatürk’, ‘Bir Eğitimci Gözüyle’, ‘Dünden Bu Güne Çampınar’ isimli kitaplarımı bilgisayar kullanarak basıma hazırladım.  Hali hazırda üzerinde çalıştığı birden fazla kitabı bilgisayar ortamında yazmaya devam ediyorum. Bilgisayar kullanımı kitap yazım işimi oldukça kolaylaştırdı.” dedi.

Çorum ve birkaç ilde bulunan gazetelerde uzun yıllardır köşe yazarlığı yaptığını da belirten Salim Savcı, “Bilgisayar kullanmasını bilmeden önce yazdığım köşe yazılarını PTT aracılığıyla gönderiyordum. Şimdi ise yazdığım köşe yazılarını gazetelere elektronik posta ile gönderebiliyorum. Tüm bunları yaparken ilk başlarda zorlansam da bilgisayar öğrenmek işlerimi oldukça kolaylaştırdı. Öğrenmenin yaşı, sınırı olmadığını bir kez daha yaşarak öğrendim.” diye konuştu.




Son Güncelleme: 30.09.2013 23:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.