Ağaçların kesilmesine tepki

Çorum'un Osmancık Belediyesi’nin tretuar yapım çalışmaları sırasında ağaçları kesmesine vatandaş tepkili...

29 Temmuz 2020 Çarşamba 15:52
Ağaçların kesilmesine tepki

Çorum'un Osmancık Belediyesi’nin tretuar yapım çalışmaları esnasında ağaçları kesmesi tepkilere neden oldu.
Osmancık İHA’nın haberine göre, Osmancık ilçe merkezi Cumhuriyet Mahallesi Ahmet Rasim Sokak’ta kaldırımda bulunan meyve ağaçlarının kesildiği iddia edildi.
Bazı Osmancıklılar, ağaçların kesilmesi yerine sökülerek başka bir yere taşınabileceğini veya etrafının çember içine alınarak ağaçlara zarar vermeden kaldırım çalışmalarının devam edebileceğini savundu.

GELGÖR’DEN ‘YAPILMASI GEREKENİ YAPTIK’ AÇIKLAMASI

Öte yandan Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör ise bir internet sitesine yaptığı açıklamada, ‘Osmancık Belediyesi ağaç kesti’ haberinin eksik ve yanlı bilgilerle donatılmış olduğunu iddia etti.

Ahmet Gelgör, kaldırımın yanında bulunan ev sahibinin kaldırımı bahçe gibi kullandığını, yayaların kaldırımı bu sebeplerden dolayı kullanamadığını savunarak, “Belediye olarak yapılması gerekeni yaptık, olayın özü tamamen bu.” ifadelerine kullandı.

Konuyla ilgili bazı basın yayın organlarında belediyenin keyfi ağaç kestiği gibi oluşturulan haberlerin gerçeği yansıtmadığını savunan Gelgör, “Ağacın hemen yanındaki ev sahibi kaldırıma meyve ağanları dikmiş, ayrıca buraya patlıcan, biber gibi sebze ekerek kendi özel mülkü gibi kullanmaktaydı. Vatandaşlar bu nedenle söz konusu kaldırımın o bölümünü kullanamamaktaydı. Söz konusu haberlerin siyasi, kasıtlı bir karalama kampanyası olduğunu düşünüyorum” dedi.

Son Güncelleme: 30.07.2020 01:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Allah belanızı versin 2020-07-29 16:39:17

Ağaç kesenin, hayvan öldürenin Allah belasını versin.

Avatar
Slm 2020-07-29 17:37:15

Yazık günah ORDAKİ insanlar şehri için ağaçları dikmiş
Her zaman olduğu gibi kolaya kaçmak daha basit ama bu konuda bir açıklama yapan olurmu acaba

Avatar
Hasan 2020-07-29 21:33:55

Ağaca uzanan eller kırılsın.

Avatar
Ahm 2020-07-29 21:39:09

Eleştirmek için eleştiri yapıyorsunuz.Kaldirimda meyve ağacının işi ne oralara gölgelik süs bitkileri dikilmelidir

Misafir Avatar
ahm ? 2020-07-30 08:30:36 @Ahm

neden süs bitkisi dikilmeli. meyve dikilemez diye ayet mi var. bırakın bu ortaçağ zihniyetini yahu. bal gibi de meyve ağacı dikilir.

Beğenmedim! (0)
Avatar
hulagu han 2020-07-29 22:29:10

Yaş kesen baş keser derler...Hadi herşey bir tarafa ay itibari ile şimdi ağaç kesme zamanı mı.Ağaç dikmeyenler.Dikilı ağacında kıymetini bilmeyenlerdir.Kıyamet kopacağını da bilsen elindeki fidanı dik.Anlayışı şiarı nerede

Avatar
Mevlut 2020-07-30 06:20:54

Caddeyi işgal edene ceza verllmeli