Anadolu dernekleri güçleniyor

Türkiye'ye örnek olacak bir adım atan Bursa'daki Anadolu dernekleri, "BİLDEF" çatısı altında toplandı.

12 Ekim 2013 Cumartesi 10:56
 Anadolu dernekleri güçleniyor

Türkiye'ye örnek olacak bir adım atan Bursa'daki Anadolu dernekleri, "BİLDEF" çatısı altında toplandı.

Adıyaman, AfyonBayburtBingölBitlisÇorumManisaMuğlaNevşehirNiğde,
KarabükKütahyaOrduTokatYozgatZonguldak il derneklerinin oluşturduğu BİLDEF'e ayrıca TokatKarabükZonguldakNevşehirEdirneMuğla, genel kurullarını oluşturarak katılacak. Bunlarla birlikte BİLDEF 20 dernekli bir federasyon olacak. BİLDEF'in başkanlığına Mustafa Dursun, başkan yardımcılığınaRecep Yıldırım, genel sekreterliğe Ahmet Aslan geldi. Dernek başkanları, BİLDEF'i kurma gayelerinin Bursa'nın meselelerine çözüm olacak projeler üretmek, kentlilik bilincini attırmak, yerelde ve genelde sosyal ve kültürel faaliyetler yapmak olduğunu söyledi.

Bundan sonraki hedeflerinin ise Bursa'daki 42 il derneğinin tamamına ulaşıp kucaklaşmak olduğunu belirten yöneticiler, federasyon olarak bir karar aldıklarını, artık derneklerin ayrı ayrı faaliyet yapmayacağını açıkladı. Bütün derneklerin ortak faaliyetlerle kültürel kaynaşma içerisinde olacağını ifade eden yetkililer, bunun için hiç değilse hafta içi Merinos'ta kendilerine salon tahsis edilmesini istedi.

(İHA)



Son Güncelleme: 13.10.2013 00:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.