Kafalar karıştı, hangi tarih doğru?

Çorumlular’ın ihtiyatla ve bazen de eleştiri ve tepkilerle karşıladıkları Çorum’un demiryolu-hızlı tren talebinde yine kafalar karıştı.

19 Mart 2022 Cumartesi 19:13

MUSTAFA DEMİRER

Çorumlular’ın ihtiyatla ve bazen de eleştiri ve tepkilerle karşıladıkları Çorum’un demiryolu-hızlı tren talebi ile ilgili açıklamalara bir yenisi daha eklendi.

Geçtiğimiz hafta içinde AK Parti Genel Merkezi’nde Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun gündeme getirmesi üzerine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kırıkkale-Delice-Çorum-Samsun YHT ve Demiryolu yapım ihalesinin 2023 yılı içinde yapılacağını açıklamıştı.

Çorum kamuoyu bu açıklamayı ihtiyat, hatta kara mizaha giren esprilerle karşılamışken, bugün de  AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, demiryolu ihalesinin 2023 yılından önce yapılacağını ‘müjde’ olarak duyurdu. Ceylan’ın sözleri katılımcılar tarafından temkinli karşılanırken, art arda yapılan açıklamalardaki tarih farklılığı kafaları karıştırdı.

PEKİ CEYLAN NE DEDİ?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla 25 fabrika 4 proje toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kırıkkale-Delice-Çorum-Samsun Demiryolu ve Yüksek Hızlı Tren yapım ihalesinin 2023 yılından önce yapılacağını açıkladı.

Çorum sanayisinin ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını hatırlatan Ceylan, Ceylan hızlı tren ihalesinin 2023 yılında önce yapılacağını ifade etti.

Ceylan, Çorum’un sanayi ruhunu en üst seviyede yaşayan bir il olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Çorum müteşebbislikte Anadolu’da zirve yapmış bir ilimiz. Çorum, kendisiyle beraber merkezi hükümetten gelen katkılarla beraber ihracatını 2 milyar 600 milyon dolara kadar çıkartmıştır.

Çorum’un öncelikli talebi hızlı tren. Bizim en üst seviyedeki talebimiz hızlı trendir. Ankara-Delice-Yozgat-Kayseri-Sivas hattı, Delice’den de Sungurlu-Çorum-Havza-Samsun istikametine dahil edilerek Karadeniz’e bağlanan önemli bir hat olacak. Geldiğimiz noktada hızlı tren projemizin tamamı bitmiş durumda. Yıllardır Çorum’un özlemi olan hızlı tren 2023’ten önce ihale edilmiş olacak. Çorum’a hayırlı olsun.”

Son Güncelleme: 19.03.2022 22:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
1919 2022-03-19 20:01:13

Yalan yalan yalan HAVALİMANI VE DEMİRYOLU ÇORUM'A BU HÜKÜMET DÖNEMİNDE YAPILMAYACAK. Çorum ve Çorumlulara yalan söylüyorlar. Recep Tayyip Erdoğan 'nın izni olmadan TÜRKİYE de çivi bile çakamazlar. Recep Tayyip Erdoğan isterse ÇORUM' a HAVALİMANI ve DEMİRYOLU olur. TÜRKİYE de RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN ÇORUM CEZALI ŞEHİR. 20 senedir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum. ANLAYANA.....

Avatar
adnan 2022-03-19 21:53:15

Seçimden seçime İstanbul’la uçakla uçup demir yoluyla dönüyoruz.

Avatar
Ulukavak 2022-03-19 20:12:23

oynamaya devam.

Avatar
Bayatlı 2022-03-19 20:06:09

Erol efendi çok bozulmuştur

Avatar
Ali 2022-03-19 20:40:27

Seçim yaklaştıkça Büyük Yalanlar da artar. Ahmet efendi desene yalandan kim ölmüş

Avatar
İskilip li 2022-03-19 19:55:10

Demiştik sen ne anlarsın trenden gavuncu, tebrikler Ahmet bey, birde Tosya yoluna el atıver.

Avatar
Abdullah 2022-03-19 20:42:43

Bakan hangi fabrikayı açtı kim biliyor

Avatar
Mehmet Alperen 2022-03-19 20:00:15

Demiryolu elzem ancak izlenen siyasetle bu hayal de başka baharlara kalır.
Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank 2021 yılında Çorum 2.6 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi. 2020 yılına göre ihracatı yaklaşık yüzde 300 oranında artan Çorum birçok büyükşehri geride bıraktı” sözleriyle Çorumun ekonomide geldiği noktaya dikkat çekmiş.
Çorumun ihracatta yaptığı sıçramaya vurgu yapılarak, demiryolu talebi daha yüksek sesle dile getirilmesi getirilirken, maalesef tarihe takılıp kalmışlar. Tarih konusundaki açıklamalara bakıldığında AK Parti kendi içerisinde sabotaj yapan bir görüntü çiziyor.
İnsanların kafasında oluşan soru işareti belki vekillere zarar vermez ama, birbiriyle çelişen açıklama AK Partiye zarar verir. Umarım vekiller bunun farkındadır. Sel önünden kütük kapma yarışını bırakıp bölge için elzem olan bu konuda bölge milletvekilleri, sanayi odaları, sivil toplum kuruluşları ile ortak aklı ön plana çıkararak oluşturulacak bir heyetle Ankarada lobi yapmaları