Çorum’da bir tesis var. Türkiye Binicilik Federasyonu’na göre uluslararası standartlarda inşa edilmiş. Şimdi çıksan trilyonlara yaptıramazsın. Tesis mükemmel mükemmel olmasına da, ters bir şeyler mi var bilemedik, 9 aydır atıl bekletiliyor. Mevzuyu buradan aktaralım da, kamunun şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerini benimsediklerini vurgulayan muhatapları gerek görürse (!) bu şehrin asıl sahibi olan Çorumlular’ı aydınlatıversinler.

ONLAR HAYRAN KALDI

Çorum Belediyesi’nin sahibi olduğu Çevre Yolu üzerindeki Binicilik Tesisi’nden bahsediyoruz. Mevcut belediye yönetiminin iş başına geldikten sonra işletmeye açtığı Binicilik Tesisi’nin kira sözleşmesi sona erdi. Aradan 9 ay geçti, yeni ihale yapılmadı. Bir ara tesisin bir futbol kulübüne tahsis edileceği söylentileri oldu. İşletmecinin tesisi çalıştırdığı dönemde Türkiye Binicilik Federasyonu Çorum’da bir yarışma düzenledi. Binicilik Tesisi’ni gören federasyon yetkilileri uluslararası standartlarda bir yapı olduğunu ifade etti ve hayran kaldı. Yalnız at pistinin kumunun standart dışı olduğu vurgulanarak değiştirilmesi gerektiği dile getirildi. Tesise bağlantıyı sağlayan yaklaşık 200 metrelik patika yolunun asfaltlanması, hiç olmazsa çukurlarının doldurulması istendi. Bu talepler karşısında kimsenin sesi çıkmadı, hepsi oracıkta kaldı.

AKIBETİ NE OLUR BİLİNMEZ

At sporu yapan gençlerin aktif olarak kullandığı, özel bireylerin rehabilitesinde önemli bir yere sahip olan, çocuklara binicilik sporunu sevdiren tesisin şu anda akıbeti ne olacak belli değil.

PARMAKLA GÖSTERİLİYOR

Sorumlu kurum belediye bu işe el atar mı, atmaz mı bilinmez ama hakikaten dışarıdan gelenlerin bile parmakla gösterdiği, imrendiği, bu işin uzmanlarının akredite ettiği devasa tesisin bir hal çaresine bakılsa iyi olur.

BİNİCİLİK TESİSİ HAKKINDA...

80 dönümlük alan üzerine inşa edilen Binicilik Tesisinde 3.150 metrekare Kapalı Manej Alanı, Binicilik Eğitim Alanı, 4.600 metrekare Açık Manej Alanı, 1.650 metrekare Ahır, 21 metrekarelik 25 Adet Box, Veteriner Hekim Odaları, Otlaklar, Seyis Odaları, Karantina Odası, Depo, Samanlık, At Yıkama Odaları, Teknik Donatılar, kafeterya, Mescit, Çok Amaçlı Salon, Teras ve Ofisler bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.