3 farklı branşta uzman hekim hasta kabulüne başladı

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3 farklı branşta uzman hekim hasta kabulüne başladı.

23 Eylül 2022 Cuma 00:41
3 farklı branşta uzman hekim hasta kabulüne başladı

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3 farklı branşta uzman hekim hasta kabulüne başladı.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Gözde Akyol, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Giray Tekçe ve Geriatri Uzmanı Dr. Suna Bürkük hastanede göreve başlayarak hasta kabul ediyor.

DR. GÖZDE AKYOL

Ankara doğumlu olan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Gözde Akyol, Başkent  Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanlık eğitimini Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı.

DR. GİRAY TEKÇE

Şiran doğumlu olan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Giray Tekçe, Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Ortopedi ve Travmatoloji uzmanlık eğitimini Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı.

DR SUNA BÜRKÜK

Mersin doğumlu olan Geriatri Uzmanı Dr. Suna Bürkük, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. İç Hastalıkları uzmanlık eğitimini Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, Geriatri yan dal eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı.

GERİATRİ NEDİR? KİMLER BAŞVURABİLİR?

Geriatri, iç hastalıkları bölümünün bir yan dalıdır. İç hastalıkları uzmanı olduktan sonra üç yıl yaşlı sağlığı alanında eğitim alınarak geriatri uzmanı olunur. Geriatri bölümüne 65 yaş ve üzerindeki tüm bireyler başvurabilir. Dahiliye bölümünde takip edilmesi gereken hastalığı olanlar (şeker, tansiyon, kolesterol yüksekliği, guatr, böbrek hastalığı, mide- barsak hastalıkları, kan hastalıkları, kemik erimesi gibi), özellikle çoklu hastalığı olan, çok sayıda ilaç kullanan, ilaçlarının düzenlenmesi gereken, beslenme bozukluğu olan, unutkanlık, uykusuzluk, sık düşme, idrar kaçırma gibi şikayetleri olan hastalar geriatri bölümüne başvurmalıdır. Açıklanamayan ve araştırılması gereken herhangi bir şikayeti olan (kilo kaybı, kansızlık, kan tetkiklerinde bir bozukluk gibi) hastalar da yine geriatri bölümünde tetkik ve tedavi edilebilirler.
Sadece hastaların değil sağlıklı yaşlanmak isteyen 65 yaş ve üstü bireylerin de geriatri bölümüne başvurması önerilmektedir. Geriatri bölümünde hastaya sağlıklı yaşlanma konusunda önerilerde bulunulur. Bireyin yaşam tarzında değişiklik yapabilmesi için rehberlik yapılır. Her yıl yapılması gereken tetkikler, taramalar (kanser, kemik erimesi gibi) yapılabilir. Koruyucu aşılar konusunda bilgi verilir. Genel sağlık kontrolünden geçmek isteyen yaşlı bireyler geriatri bölümüne başvurabilirler. Yaşlılarda sık görülen ancak sorgulanmaz ise gözden rahatlıkla kaçabilen depresyon, erken evre demans (bunama), idrar kaçırma (inkontinans), uyku bozuklukları, beslenme bozukluğu, kas erimesi (sarkopeni) gibi hastalıkların tedavisi ve önlenmesi geriatrinin temel ilgi alanıdır. Geriatri bölümünde hastanın tıbbi, sosyal ve günlük hayatı birlikte değerlendirilerek yaşlının fonksiyonelliği dikkate alınarak en uygun tedaviler seçilir. Yaşlının yaşam şartları, kaygı- korku- beklentileri, günlük ve enstürmental yaşam aktivitelerindeki bağımsızlık durumu değerlendirilir. Geriatri bölümünün üç temel hedefi vardır. Bunlar;  sağlıklı yaşlanma ve yaşlının mevcut sağlığının korunması, hastalıkların tedavi edilmesi, mümkünse yaşam kalitesini iyileştirmektir.

Geriatri polikliniğine İç Hastalıkları Kliniği’nden yeşil alan açılan hastalar MHRS üzerinden randevu alarak başvurabilir.

Son Güncelleme: 23.09.2022 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
poliklinik önünde muayene sırasını bekleyen 2022-09-23 12:04:08

Bir kaç hafta önce sabah erken saatte genel cerrahi pollikliğinden muayene sıramı aldım bekliyordum.Yaşlı bir amca muayeneler başlamadan 30 dakika önce polikliğe sıra almak için girdi.Bir kaç dakika sonra polikliğinin içinden bağırışma sesleri yükseldi.Yaşlı amca dışarı çıktığında 78 yaşındayım köyden geldim diyordu.Sekreter bayan ben napayım sıra bitti erken saate gelseydin diyordu.O an içim sızladı amcaya sıra mı iptal ettireyim sen muayene ol dedim kabul etmedi.Yaşlılarımız başımızın tacı lütfen güzel bir üslüp ve kibarca yaklaşalım.

Misafir Avatar
Tuncay 2022-09-23 21:27:12 @poliklinik önünde muayene sırasını bekleyen

Sürekli işci kardeşim gölgesi bile size iş yaptırmaya yeter.

Beğenmedim! (12)
Misafir Avatar
sürekli işci 2022-09-23 15:47:25 @poliklinik önünde muayene sırasını bekleyen

feziyle sorun da çözülmez.

Beğenmedim! (2)
Misafir Avatar
Doğrusu 2022-09-23 15:28:40 @poliklinik önünde muayene sırasını bekleyen

Randevusuz hastalara sabah poliklinikler başlamadan belirli sayıda muayene sırası veriliyor.Gönül ister ki her hasta muayene sırası alabilsin.Ancak sistem bu şekilde işliyor.Poliklinik başladıktan sonra da hastalar doktorlara rica edip imzalı kaşeli kağıt alabilirlerse hasta müracaattan sıra alıp muayene oluyorlar.Sekreterin çok sıra verip insiyatif alma şansı yok.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Temizlikciden Tuncay efendiye 2022-09-24 15:03:35

Gölgesi yeter demişsin.Ateş olsa cirmi kadar yer yakar.Eti,butu,çapı ne ki

Avatar
Zehra 2022-09-23 21:38:35

Her gün aynı sorun,aynı tartışmalar.Günah keçisi biz miyiz?Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış.

Avatar
Hakan 2022-09-23 10:23:57

Ortopedi bölümünden 1 ay içinde ameliyata alırız dediler 2 aydır bekliyorum.özelemi gidelim

Misafir Avatar
Vay vay 2022-09-23 11:07:12 @Hakan

Bi Mülteci olaydın çoktan tedavi olmuştun dostum!

Beğenmedim! (1)
Avatar
Vatandaş 2022-09-23 17:57:21

Adı üniversite adı eğitim araştırma
İçinde doğru düzgün yandal uzmanı yok , sürekli Ankara’ya Samsun’a gidip geliyoruz
İki uzman başladı diye haber olacak kadar içi boş bir hastane

Avatar
Hüseyin 2022-09-23 15:04:41

1 seneden fazla oldu evdeki hastam Romatoloji doktorun göreve başlamasını bekliyor.
Hastaneler çok güzel ama içi boş doktor yok

Avatar
Mustafa 2022-09-23 18:21:10

Çorumumuza hoş geldiniz.İnşAllah hastalarımıza şifa olursunuz.

Avatar
Bünyamin 2022-09-23 21:20:18

Hayırlı uğurlu olsun.Çocuklarımızı sünnet ettirecek Cerrah doktor bulamıyoruz.Ona gidiyoruz ben yapmıyorum,diğerine gidiyoruz ben yapmıyorum.Bu alanda hastanede sıkıntı çok büyük.Yeni Gelen Cerrah doktorlarımız umarım bu konuda vatandaşa yardımcı olurlar.