Her karışını mübarek kanlarıyla sulayarak bu toprakları bizlere vatan olarak bırakan atalarımız, bizlere sadece kuru bir toprak parçası bırakmamışlar. Ay yıldızlı bayrağın semalarını süslediği bu vatanın bir de gönüllerde dalgalanan ses bayrağı var. Bu ses bayrağı vatan gibi aziz olan dilimiz Türkçedir. Ses bayrağımız, geçmişten gelen türkülerle, şiirlerle, hikâyelerle gönülden gönüle, nesilden nesile varlığını sürdürmektedir.
Biz Türk milleti olarak duygusal bir milletiz. Her türlü haksızlığın, zulmün karşısındayız. Esareti kabul etmemişiz, birilerinin payandası, müstemlekesi olmamışız. Bu yüzden de dünya üzerinde hasımlar edinmişiz. Varlığımızdan rahatsız olanlar, taşıdığımız inançlarımıza, değerlerimize ha bire saldırmışlar. Tarihin tozlu sayfalarını süsleyen nice kahramanlıklar nice savaşlar yapmışız. Nice ihanetlere uğramışız ama boyun bükmemişiz. Gönüllü olarak bayraktarlığını üstlendiğimiz İslam’ın son neferi, son kalesi olmuşuz. Dünya sahnesinde her günümüz, her anımız mücadele ile geçmiş. Bu mücadeleler önce söze, sonra sözden saza, şarkıya, türküye konu olmuş. Nice destanlara hayat vermişiz. Kendi edebiyatımızı kendimiz yapmışız. Belki de bu yüzden edebiyatı olmayan bir millet yok olmaya mahkûmdur denmiştir.
Geçtiğimiz günlerde en güzel destanlar, şiirler, türküler ülkenin dört bir yanından gelen şairlerin dilinde serhat illerimizden Kilis semalarında dalgalandı. Kilis Belediye Başkanı Avukat Abdi Bulut’un himayeleri ve ev sahipliği, Kent Konseyi Başkanı Fikret Oğuztürk ağabeyimizin mimarlığı ve mihmandarlığında düzenlenen Vatan Şairleri Buluşması’na Çorum’dan Ferhat Öztürk, Arap Kurt, Nuh Comba ve Ozan Murat Danlı ile davet edildik. Şair Arap Kurt’un müsait olamaması nedeniyle dört arkadaş Kilis yollarına düştük.
Kent Konseyi Başkanı seçilen Fikret Oğuztürk ağabeyimizi yıllardır tanıyoruz. Emekli bir mühendis olan Oğuztürk, dini ve milli şiirleri ile edebiyat dünyamızda adından bahsettiren güçlü bir şairdir. Onun Allah’tan gayrısına eğilmeyen, bükülmeyen duruşu, haksızlığa ve zulme tahammülsüzlüğü kalemine sirayet ettiği için onun şiirlerini yıllardır severek okuruz. Şahsını her daim takdir eder, bir ağabey olarak bilir, saygıda asla kusur etmeyiz. Fikret Beyin Kent Konseyi Başkanı olması da bizim açımızdan Kilis için bir şanstır. Zira o farkını daha seçildiği ilk ayda göstermiş ve böylesine büyük bir organizasyonu tertip ettiği gibi su gibi akan programlarla da işin üstesinden gelmeyi de bilmiştir. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Tabi ki ona inanan, destek olan ve yetki veren Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut Bey de gösterdiği misafirperverliği, güler yüzü, kadirşinaslığı ve sanatseverliği ile her birimizin gönlünde ayrı bir taht kurdu. Ona da bu zorlu görevinde başarılar diliyor nice hayırlı hizmetler vermesi için Mevla’ya dua ve niyaz ediyoruz.
Programda bizlere mihmandarlık eden bir önemli isim de emekli Albay Gazi Hüseyin Kılbaş dostumuzdur. O, PKK ile girdiği bir çatışmada gazi olmuş yiğit bir asker, duruşu, yaşayışı, duyuşu ile tam bir alperendir. Ona da misafirperverliği, birikimi ve mücadelesi adına teşekkür ediyoruz. Kilis programımızda özellikle bayan arkadaşlarla yakından ilgilenen bir önemli isim de Fikret Oğuztürk ağabeyin kıymetli eşleri Gülay Oğuztürk’e de ayrı bir teşekkür etmek boynumuzun borcudur. Yine programda bize refakat eden Mehmet Şakir Kılıç, Seydo Yıldırım, közde dondurma, fıstıklı katmer gibi lezzetlerin mimarı Baklavacı Yılmaz Usta, Konakta yenilen akşam yemeğinde bize Kilis’in ev yemeklerini tattıran tüm hünerli ellere ve hizmetimizde bulunan güler yüzlü görevlilere ve program esnasında tam üç saat bizleri yalnız bırakmayan Kilis halkına da ayrıca teşekkür ediyoruz.
Kilis gezimizde hem şehrin tarihi mekânlarını ziyaret ettik hem de şehrin jeopolitik önemi hakkında bilgi sahibi olduk. Mercidabık savaşından günümüzde Fırat Kalkanı operasyonlarına kadar birçok tarihi olaya şahitlik eden bu güzel şehrin barış ve huzur iklimi de ayrıca bizleri mest etti.
Programa Çorum ekibi dışında Mustafa Doğan, İlhami Erdoğan (Ozan İlo) ,Ahmet Akkoyun (Makberi), Hatice Naima Karadağ, Mücella Pakdemir, Hüseyin Kılbaş, Kadir Turan, Yıldırım Katrancı, Çınar Arıkan, Fatma Arıkan, Şerife Apaydın, Şerife Köksal Badısaba, Üzeyir Güleç, Hülya Çapar, Hava Köseoğlu ve Temel Ata katılmışlardı. Bir kısmı ile önceden taşışsak da diğerleri ile de bu vesile ile tanışmış olduk. Güzel bir dostluk ortamı oldu.
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliğe Kilisliler adeta akın ettiler. Aşure ikramının yapıldığı alanda açılan stantlarda Kilis Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Meslek Zenginleştirme Merkezlerinde görevli kadınlar da kendi el emekleri ile hazırladıkları göz kamaştıran el sanatları ürünlerini sergilediler.
Şiir etkinliğinde vatan, bayrak ve şehitlik temalı birbirinden güzel şiirler coşku ile okundu. Rüya gibi geçen bu program da hafızamızda özel hatıralarımıza has olan bir bölüme kazıldı. Şiir bizi bu kez güney sınırlarımıza kadar götürmüştü.  Bir dahaki menzilimiz neresi olur bilinmez ama Kilis programı yıllarca unutamayacağımız güzel hatırlarla belleğimizde yaşayacaktır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165