Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında geçtiğimiz hafta Çorum heyeti ile yapılan üst düzey toplantının sonuçlarına dair milletvekilleri tarafından ortak bir açıklama yapıldı. Bir de açıklamada belirtilmeyen gelişmeler var ki, bunlar içinde Çorum için eski Stad için sunulan muhteşem teklif başta geliyor.

Açıklamanın genelinde İl Özel İdaresi ve bazı ilçelere yapılan/yapılacak yatırım, hizmet ve ödenekler hakkında detaylı bilgi verilirken, satır arasında küçük bir paragrafla Çorum merkezinde belediyenin sokak sağlamlaştırma projesi için 2 Milyon TL hibe sağlanacağı, ayrıca şehirde yapılması düşünülen Kentsel Dönüşüm projelerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tam destek vereceği ifade edildi. Açıklama metnine iliştirilen Çorum’a hizmet yağacağı cümlesi de dikkat çekiciydi.

Vekillerin muhtemelen somutlaşmadığı için Çorum kamuoyuna yansıtmadığını düşündüğüm ancak kente yağacağı iddia edilen hizmetlerin neler olduğunu merak ettim doğrusu. Kısa bir araştırmadan sonra öğrendiğim Çorum için muhtemel güzel gelişmeler işte şunlar:

BAKAN’DAN AÇIK ÇEK

Bakan ve Çorum heyeti  Çorum’un uydu fotoğrafı üzerinde Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu, Kale, Saat Kulesi, İskilip Yolu-Akşemseddin Caddesi bağlantı yolu, polis okulu yeri gibi önemli konuları ele almışlar.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çorum Belediyesi’nin mülkiyetindeki Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’na Millet Bahçesi yapılmasını teklif etmiş. Hatta Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın en maliyetli projelerinden birisi olan kongre kültür merkezini de aynı alana inşa edebileceklerini vurgulamış, Belediye’ye stadyum alanına eş değer bir arazi verilebileceğini dile getirmiş.

KALE PROJESİ VE POLİS OKULU

Bakan Kurum, bir önceki ziyarette kendisine aktarılan Kale Projesi’ni unutmamış, muhataplarına son durumu tekrardan sormuş.

Ankara Yolu Şeker Fabrikası yanındaki Polis Okulu arsasındaki problemin çözülmesi için daha farklı bir alanda tahsis yapılabileceğini dile getirmiş.

KENT MERKEZİ’NE TARİHÎ GÖRÜNÜM

Saat Kulesi’ne 5 milyon lira ödenekle giydirme yapılabileceğini, sokak sağlıklaştırma ile birlikte şehir merkezine tarihi kent görünümü kazandırılabileceğini anlatmış.

İskilip Yolu-Akşemseddin Caddesi bağlantı yolu üzerine 1968 yılında mezarlık işaretli alanın tescilden kaldırılma sözünü vermiş.

Çorum heyeti görüşmenin sonunda Bakan Kurum’u Çorum’a davet etmiş. Bakan da, üst düzey bürokratları ile yukarıda kamuoyuna yansıtılmayan mevzuları yerinde değerlendirmek üzere ilimize geleceğini ifade etmiş.

Bu arada Bakan’ın Çorum ziyareti öncesinde Valilik koordinesinde proje hazırlıklarına başlanması kararlaştırılmış.

AŞGIN’A ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

Velhasıl Ankara’da bakanlıklar nezdinde hep birlikte yapılan girişimler, meselelerin çözülmesi için gösterilen sıkı ve ısrarlı takipler meyvelerini veriyor. Bilhassa bu aşamadan sonra Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın vekiller ve teşkilatla birlikte Ankara’nın kapısını sık sık aşındırması gerekiyor gibi…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165