‘Makey ile Robotik’ eğitim

Sungurlu'da “Makey İle Robotik” eğitimi düzenlenen sertifika töreni ile tamamlandı

29 Aralık 2017 Cuma 01:38
 ‘Makey ile Robotik’ eğitim

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nda verilen “Makey İle Robotik” eğitimi düzenlenen sertifika töreni ile tamamlandı. Sertifika töreninde eğitimi başarı ile tamamlayan  çocuklara belgeleri Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen ve diğer ilçe yetkilileri tarafından verildi.

Öğretim Görevlisi. Abdullah Bedir Kaya, Makeylerin mıknatıslarla birleştirilen küçük elektronik bloklar olduğunu, 6 temel modülün içerisinde onlarca farklı bloğun çeşitli işlevleri gerçekleştirmek üzere geliştirildiğini söyledi. Böylece Makey’lerin devre kurmayı oldukça kolaylaştırdığını, öğrencilerin lehim yapmak, kablo takmak gibi detaylarla uğraşmadan, sadece elemanları yan yana getirerek devre kurabildiğini, öğrencilerin öğrenmeye daha fazla zaman ayırdığını ifade etti.

Sungurlu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif konuşmasında, kodlama ve robotik eğitimlerinin ülkemiz için dışa bağımlılığı azaltma, katma değeri yüksek ürünler üreterek ülkemiz ekonomisine katkı ve gelecekte istihdam avantajlarını ve bu eğitimlerinin ilkokuldan başlaması gereken eğitimler olması gerektiğini vurguladı.

Sungurlu İlçe Kaymakam Mitat Gözen ise yazılım meselesinin ülke ekonomisine katkısının yanında bir milli güvenlik meselesi olduğunu vurguladı. Güvenlik alanında yapılan yatırımların tam anlamıyla karşılığını bulabilmesinin, yazılım alanında yetişmiş insan kaynağı ile mümkün olduğunu belirtti. Ayrıca öğrencileri bilgisayara bağımlı olmamaları ve sosyal hayatı ihmal etmemeleri konusunda uyararak konuşmasını sonlandırdı.

Program öğrencilere belge takdimi ile sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.