O ilçelerde dikkat çeken projeler

Vali Necmettin Kılıç'ın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nü ziyaretinde bazı ilçelerde tarımsal ürünlerle ilgili hazırlanan projeler gündeme geldi

16 Mart 2018 Cuma 17:04
O ilçelerde dikkat çeken projeler

Vali Necmeddin Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İl Müdürü Orhan Sarı, Çorum’da hayvancılığın geliştirilmesi konusunda verimli ırkların üretiminin yaygınlaştırılması, mera ıslahı, yem bitkileri üretiminin arttırılması ve üretilen yem bitkilerinin depolanması konusunda yürüttükleri slaj paketleme tesisi projesi hakkında bilgiler verdi.

Ortaköy’de kurulan pekmez üretim tesisi ve Vali Kılıç’ın destekleriyle alınan asma fidanlarının üreticilere dağıtıldığını hatırlattı.

Kargı’da üretilen kargı tulum peynirinin üretiminin arttırılması amacıyla çalışma başlattıklarını belirten Sarı, Kargı Tulum Peynirine coğrafi işaret alınması ve modern bir tesis ortamında üretiminin yapılması için proje hazırladıklarını kaydetti.

Vali Kılıç da, Çorum’da tarım ve hayvancılık konusunda her türlü projeyi desteklediklerini dile getirerek, hayata geçirilecek projelerin sektörün önünü açacağını söyledi.

Tarım ve hayvancılığın Çorum ekonomisine önemli katkısı olduğunu, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için desteklerinin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 16.03.2018 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipden 2018-03-16 18:14:14

Niğde ve Konya da üretilen ve ihraç olunan kiraz ve kayısı yetiştiriciliğini için aRazi ve mevsim gayet uygun desteklenmeli ve İHRAÇ EDİLMEK ÜZERE ÜRÜN YETİŞTİRİCİLİĞİNİ ÖNEM VERİLMESİ diye düşünüyorum.