“15 Temmuz Destanı” bu sergide

Çorum Belediyesi’nin düzenlediği “15 Temmuz Destanı” fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

11 Temmuz 2017 Salı 16:58
“15 Temmuz Destanı” bu sergide

Çorum Belediyesi’nin düzenlediği “15 Temmuz Destanı” fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Çorum Belediyesi 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimiz adlı bir fotoğraf sergisi açtı. Sanat Galerisi ve Müzesindeki sergi saat 14.00’da açıldı.


Açılışa il protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katılırken, AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amir Salim Uslu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Demokrasimize ve millî irademize, hep birlikte sahip çıktık. Darbe heveslisi alçaklara geçit vermedik.


Siyasi tarihimizde hiçbir darbe girişimi 15 Temmuz’daki kadar kötü ve alçakça olmamıştır.
15 Temmuz gecesi Türk Milleti, tüm Dünyada şiddetle silahla güç devşirmeye çalışan herkese büyük ders vermiştir.

Vesayetçi, darbeci, paralel ihanet çetesi ve destekçileri ile sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. 15 Temmuz’da şehadete koşan insanların kahir ekseriyetinin ne korumak zorunda olduğu malı-mülkü, ne unvanı ,ne de başka bir çıkarı vardı.


15yıl boyunca bir yandan Türkiye’yi kalkınma yarışında ön saflara taşıdk; bir yandan da vesayet odaklarıyla amansız mücadele ettik.
15 Temmuz hadisesi, milletimizin yüreğinde ve hafızasında derin izler bırakmıştır.” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, 15 Temmuz hain darbe girişimini asla unutmayacaklarını ve Türk halkına da unutturmayacaklarını, bu nedenle de Türkiye genelinde yapılacak olan etkinliklerin Çorum’da da yapıldığını söyledi.


Darbecilere karşı birlik ve beraberliğin gücünü temsil eden bağımsızlık inancı ve mücadelesini, fotoğraflar aracılığı bir kez daha gün yüzüne çıkartmak için 15 Temmuz’da Türkiye genelinde Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından çekilen unutulmaz fotoğraf karelerini Çorum halkı ile buluşturduklarını belirten Külcü, sergide Çorum’da demokrasi nöbetlerinde çekilmiş fotoğrafların da yer aldığını kaydetti.


Öte yandan sergi açılışı öncesinde  Hürriyet Parkı’nda vatandaşların duygu ve düşüncelerini paylaşmak amacıyla konulan anı defteri imzalandı.


 

Son Güncelleme: 11.07.2017 17:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.