326 köy parke taşı bekliyor

Çorum İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi ‘Kasım Ayı Toplantıları’ dün gerçekleşen oturumla devam etti.

20 Kasım 2015 Cuma 09:26
326 köy parke taşı bekliyor


Çorum İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi ‘Kasım Ayı Toplantıları’ dün gerçekleşen oturumla devam etti.


www.corumhakimiyet.net’te
 yer alan habere göre,İl Genel Meclisi Salonu’nda düzenlenen toplantıda İl Özel İdaresi’nin 2016 mali yılı teklif bütçesi görüşmeleri sürdü.


Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın yönetiminde gerçekleşen toplantıya katip üyeler Erhan Akar ve Aziz Sarüce ile İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı.


Yoklama ile başlayan toplantıda, bir önceki birleşime ait tutanak özeti okundu. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı, çeşitli konularda komisyonlar tarafından hazırlanan raporların okunup oylanması ile devam etti.



YOL ve ULAŞIM HİZMETLERİ’NE 18.6 MİLYON TL


İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü 2016 mali yılı bütçe teklifi 18 milyon 650 bin TL olarak açıklandı.


Konuyla ilgili olarak Meclis üyelerine bilgi veren Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Recep Çıplak, bütçedeki en büyük payın 11 milyon 591 bin TL ile beton parke taşı imalatına ayrıldığını açıkladı.


Diğer bütçe kalemlerinden de bahseden Recep Çıplak, yol yapım çalışmalarına 3 milyon 701 bin 500 TL, asfalt yama malzemesi alımına 1 milyon 500 bin TL, köprü ve menfez yapımı için ise 930 bin TL talep ettiklerini söyledi.

2015 yılı yatırımları hakkında da bilgiler veren Çıplak, sezon boyunca 123,40 kilometre birinci kat, 150,50 kilometre ise ikinci kat asfalt çalışması yaptıklarını kaydetti.


326 KÖY PARKE TAŞI BEKLİYOR

Beton parke konusunda ise 334 köyde çalışmaların tamamlandığını, 17 köyde ise devam ettiğini anlatan Çıplak, yıl sonuna kadar toplam 351 köyde parke taşı yapımının bitirileceği bilgisini verdi.

Çorum genelindeki 760 köyden 434’ünün parke taşına kavuştuğunu belirten Çıplak, geriye kalan köy sayısının 326 olduğunu ifade etti.

Çıplak, “Programımız kapsamında 36 adet menfez, 7 adet köprü onarımı ve 11 adet istinat duvarı olmak üzere 54 adet sanat yapısından 38’ini tamamladık. Ek program ve İller Bankası hibesi ile 16 adet sanat yapısı işi sürüyor. Özel İdare, İller Bankası ve KÖYDES bütçesinden olmak üzere çalışmalarda toplam 4 milyon 100 bin TL ödenek kullanılacak” dedi.

İdareye ait araçlar ile yıl içinde 225 adet köyde stabilize yol çalışması yapıldığını ifade eden Çıplak, köy yollarına 117,55 kilometre stabilize kaplama gerçekleştirildiğini söyledi. Meclis üyelerinin sorularını da cevaplayan Çıplak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“15 bin ton rotmix malzemesi ile 1.700 kilometrelik yolda asfalt bakım ve onarımı yapıldı. 4 bin kilometrelik köy yolu bakımdan geçti. 2 bin 704 metre HDPE boru köy yollarına yerleştirildi. Ayrıca 257 kilometrelik yolda 4 bin adet trafik işaret levhası montajı yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Yıl içinde 1.394 ünitede 9 bin 758 kilometre kar mücaledesi yapıldı. 5 adet köprü korkuluğu da Özel İdare atölyelerinde tamamlanarak yerlerine monte edildi.”

İskilip’e bağlı Ahlatçık Köyü damla sulama tesisi yapım işi su iletim hattının Özel İdare 2015 yılı performans planından çıkarılması hususunda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda ayrıca Sungurlu’ya bağlı Alembeyli Köyü Seki mevkiinde 84 bin 200 metrekarelik alanda Güneş Enerjisine Dayalı Enerji Üretim Alanı olarak planlanması hususu görüşülerek incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

İl Genel Meclisi toplantıları, bugün saat 13.30’da gerçekleşecek oturumla devam edecek.

Son Güncelleme: 20.11.2015 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.