Akıncılar Cumhuriyet Gazetesi’ni kınadı

Akıncılar Çorum Şubesi, Erbakan Vakfı, Esder, Gesider, İYC ve Hitit Üniversitesi Suffa Kulübü üyesi gençler...

16 Ocak 2015 Cuma 13:35
 Akıncılar Cumhuriyet Gazetesi’ni kınadı


Akıncılar Çorum Şubesi, Erbakan Vakfı, Esder, Gesider, İYC ve Hitit Üniversitesi Suffa Kulübü üyesi gençler, Charlie Hedbo dergisinin Peygamber Efendimiz’e hakaret eden karikatürlerini yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi’ni protesto etti.


Hürriyet Meydanı’nda dün akşam saat 19,00’da bir araya gelen gençler, taşıdıkları döviz ve seslendirdikleri sloganlarla tepkilerini dile getirdi.


Akıncılar Derneği Çorum Şube Başkanı Mustafa Çağdaş’ın okuduğu şiirleri ve sloganları hep bir ağızdan seslendiren gurup, Peygamber Efendimiz’e hakaret etmenin basın özgürlüğü ile uzaktan ya da yakından alakası olmadığını ifade etti.


Gurup adına basın açıklaması yapan Suffa Kulübü İlahiyat Fakültesi Temsilcisi Huzeyfe Yıldız, okuduğu basın açıklamasında bunları ifade etti; “Özgürlüklere, dini değerlere ve mukaddeslere yapılan saldırılar hiçbir ülkede basın özgürlüğü olarak kabul edilemez. Bu tip yayın politikası; apaçık provokasyon, kışkırtma ve özgürlükleri istismar eden bir basın terörüdür.


Dün olduğu gibi bugün de Charlie Hedbo karikatür dergisinin Hz. Muhammed'i (sav) aşağılayan, ona hakaret eden yayınlarının basın özgürlüğü ile uzaktan yakından bir alakası yoktur. Derginin önceden de yaptığı ve bugün de yapmaya çalıştığı apaçık bir İslam düşmanlığıdır.


Müslümanların anne-babasından ve hayatından daha değerli, yaşam ve ilkelerini rehber edindiği; Kuran ahlakıyla ahlaklanmış peygamberimize; hakaret, küfür ve aşağılamada bulunulmuştur.


Her zaman olduğu gibi İslam düşmanlarının yanında kışkırtıcı tavır ve yayınlarıyla yer alan Cumhuriyet Gazetesi'nin, Charlie Hedbo Dergisi'nin yayınladığı hakaret dolu karikatürleri aynen yayınlaması, Cumhuriyet Gazetesi'nin eskiden beri sürdürdüğü İslam düşmanı yayın politikasının bir sonucudur. Biz bu rezilliğe karşı çıktık, Allah'ın izniyle çıkmaya da devam edeceğiz.


Bu çirkin tavrı ve İslam karşıtı kirli yüzü, ülkemizde sırf kendi fikirlerine karşı olduğu için şapkasını, kıyafetini ve düşünme biçimini bahane edip yüzlerce insanı asmış bir rejimin savunucusu olan Cumhuriyet Gazetesi yapmaktadır. Bu Müslümanların aklıyla, duruşuyla alay etmektir.

Bu paçavra gazetenin, kışkırtıcılık yapacağını bilmesine rağmen Müslüman bir ülkede ve Müslüman bir mahallede avazı çıktığı kadar bağırarak inat ve ısrarla salyangoz satmaya çalışması, basın özgürlüğü bahanesi ile geçiştirilemeyecek ehemmiyettedir.

Cumhuriyet Gazetesi'nin bu inkarcı ve inatçı tavrıyla resmen Müslümanlara hakaret etmekte ve onları kışkırtarak kanla ve zulümle beslendikleri geleneklerini devam etmek istemektedirler. Paris'teki olayların arkasında da, Charlie Hedbo'nun Müslümanları kışkırtan, alaya alan ve aşağılayan alçak tavrı yatmaktadır.

Önümüzdeki bu manzara sadece düzenli bir provokasyon değildir! Bu manzara "Cehennem çukurundakilere bıraktığınız yerden bu meseleyi devraldık. İslam'la savaşınız bizimle devam edecektir, siz oradan biz buradan" manasına gelmektedir. Ali İmran suresi, 16. ayette belirtildiği gibi: Kâfir olanlara de ki: "Muhakkak kiyenileceksiniz,  cehennemesürüleceksiniz.

"Hep öldüren mi suçludur?" diye bir söz vardır. Kendisini öldürtecek kadar katili çileden çıkaran, çirkefleşen, şımarık ve saldırganlaşan maktulün hiç mi suçu yoktur?

Cumhuriyet Gazetesinin bu kin ve nefret dolu yayınları; basın özgürlüğü değil, açık bir nefret söylemidir. Bu söylem ve eylem Müslümanların kutsallarına, özellerine, inanç ve mukaddeslerine açıkça bir savaş ilanıdır. Bu tavır, ülkemizdeki inkâr ve isyan cephesinin İslam'a ve Müslümanlara karşı ne kadar kin, düşmanlık ve nefret beslediğini ve ürettiğini ortaya koymaktadır.

Bu yapılırken de Türkiye Müslümanları hiçe sayılmakta, hakir görülmekte, "nasıl olsa huzurları yerinde" denilerek olaylara karşı tepkisiz kalacağı düşünülmektedir. Müslümanların bu olaya; üzerlerindeki her türlü yükü atarak Müslümanca bakmasını ve Müslümanca duruş sergilemesini diliyoruz.

Yerli münafıklar çatlasalar da, patlasalar da, ortalarından yarılsalar da bu ülkede en gür seda İslam'ın sedası olacaktır. İçerideki ve dışarıdaki İslam düşmanlarının baskı ve saldırıları Müslümanların sesini kesmeye yetmeyecektir!

Tevbe suresi 63. ayet: Bilmiyorlar mı, kim Allah'a ve elçisine karşı koymaya çalışırsa gerçekten onun için, onda ebedi kalmak üzere cehennem ateşi vardır. İşte en büyük aşağılanma budur.”




Son Güncelleme: 16.01.2015 14:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.