Atatürk’e ve Cumhuriyetimize sahip çıkacağız

Eğitim Sen Şube Yürütme Kurulu Ad. Başkan Mustafa Gül, birkaç gündür arka arkaya Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e edilen hakaretleri ve iftiraları televizyon ve gazetelerden okuduklarını söyledi.

11 Mayıs 2017 Perşembe 16:27
 Atatürk’e ve Cumhuriyetimize sahip çıkacağız


Eğitim Sen Şube Yürütme Kurulu Ad. Başkan Mustafa Gül, birkaç gündür arka arkaya Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e edilen hakaretleri ve iftiraları televizyon ve gazetelerden okuduklarını söyledi.

Gül, Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret yağdıran TV Net programcısı Süleyman Yeşilyurt ve Nur Cemaati’nin hocalarından olduğu belirtilen Hasan Akar hakkında gözaltı kararı verildiğini dile getirerek, “Mustafa Armağan, Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında Çorum Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Gül’ün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“TV Net kanalındaki ‘Derin Tarih’ isimli programda Mustafa Armağan, Yavuz Bahadıroğlu ve Süleyman Yeşilyurt’un Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında söyledikleri hakaretlere 80 milyon şahit oldu. Sonra Hasan Akar isimli insan sıfatını kaybetmiş bir varlığın Atatürk’e yönelik sosyal medyadaki alçaklığını gördük.

Kurtuluş Savaşını başarı ile tamamlayan, Türkiye Cumhuriyet’i Devleti’ni kuran, büyük bir çaba ve özveri ile devrimleri yapan Atatürk hakkında böyle konuşulması yenilip yutulacak bir şey değildir. FETÖ artığı bu hain parazitlerin Atatürk’e ve Cumhuriyet’e olan kinleri elbette yeni değildir.

Ülkemizin duyarlı kesimlerinin tepkileri sonucu bu isimler hakkında yasal işlem başlatıldı.  Tarihçiliğinin kerameti kendinden menkul olan Mustafa Armağan adındaki bu zat, Mustafa Kemal Atatürk düşmanlığını Cemaat medyasında uzun yıllar sürdürmüş ve bu yönde nice yazılar yayınlar ve sosyal medyadan mesajlar yayınlamıştı. Tarihi yeniden yazmaya kalkışan bu zihniyete 2-3 kişinin lafları olarak bakılamaz. Çağdaş değerlere olan bu düşmanlığın elbette bir tarihsel arka planı var. Sistematik olarak Cumhuriyet’e ve Atatürk’e karşı yapılan bu mesnetsiz ifadeler ile Atatürk’süz bir tarih yazmaya çalışmanın gayretidir. Yalancı tarih yazıcıları bunu asla başaramayacaklar. 1919’da işgale karşı Anadolu direnişi Atatürk önderliğinde başlarken bunların hepsi Amerikan ve İngiliz mandası istiyorlardı.

Atatürk’e, annesi Zübeyde Hanım’a ve manevi kızı Afet İnan’a edilen hakaretler aslında Cumhuriyet’e ve halkımıza edilmiştir. Bu pervasız ve hain söylem cezalandırılmalıdır. Atatürk’ü ve şahsına yapılan bu saldırı bu ülkeye yapılmıştır. Mustafa Armağan, Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında Çorum Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz. Eğitim Sen olarak,  bu hain ve alçak saldırı karşında susmayacağız. Çağdaş, demokratik, laik, bir Türkiye mücadelesini Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı yerden kararlıkla sürdüreceğiz.”


Son Güncelleme: 11.05.2017 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.