‘Baharın adı Nevruz kutlu olsun’

KESK Çorum Şubeler Platformu Adına Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Gül, barışın, kardeşliğin, dayanışmanın, özgürlüğün ve baharın adı olan Nevruzun kutlu olmasını diledi.

21 Mart 2017 Salı 20:10
‘Baharın adı Nevruz kutlu olsun’

KESK Çorum Şubeler Platformu Adına Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Gül, b
arışın, kardeşliğin, dayanışmanın, özgürlüğün ve baharın adı olan Nevruzun kutlu olmasını diledi.


Mustafa Gül, “Yeni başlangıçlar, yeni doğuşların adıdır bayramlar… Halkların kültüründe birliğin, barışın ve mutluluğun sembolüdürler. İnsanlık değerleri adına zulme, zorbalığa karşı görkemli direnişlerin sergilendiği Ortadoğu coğrafyası, büyük bayramların da mekânı olmuştur” dedi. Eğitim Sen Çorum Şubesi’nde yapılan basın toplantısında konuşan Gül, şunları söyledi:


“Çin’den Orta Asya’ya, Ortadoğu’dan Balkanlara kadar büyük bir coğrafyada Nevroz Bayramı kutlanmaktadır. Her toplum, her kültür Nevroz Bayramını kendi tarihsel, kültürel özellikleri ile kutlamaktadır. 
Nevroz Bayramı sadece Ortadoğu haklarının değil, zulme, haksızlığa,  başkaldıran tüm halkların bayramı olmuştur.

Tarihteki yeri itibariyle zulme, baskı ve zorbalığa karşı başkaldırının, isyan ateşinin yakıldığı gün olan Nevroz, halklar arasındaki barış ve kardeşlik duygularının gelişmesi ve güçlendirilmesi için bir fırsat olarak değerlendirilebilecek iken, her konuda olduğu gibi egemenlerce ayrımcılık ve halkları birbirine karşı kışkırtmak amacıyla kullanılmak istenmiştir.

Oysa dünyanın her tarafında barış ve kardeşlik talepleri ayrılıkçı değil, tam aksine en etkili birleşme, kardeşleşme aracıdır. Kısacası zulüm ve zorbalığın yürütücüsü günümüz ezenleri, her türlü baskı ve zoru kullanarak emek ve demokrasi güçlerini sindirmeye çalışıyorlar.

Tüm bu zulme karşı bir kez daha emekçiler ve ezilenler de özgürlük ve eşitlik ruhuyla mücadelelerini sürdürüyorlar. Alışmayacağız, teslim olmayacağız, direneceğiz diyorlar. 2017 yılında Nevroz’un binlerce yıldır harlanan mücadele ruhundan aldıkları güçle günümüz tüm baskı, zor ve şiddetine “HAYIR” diyerek direnecek, barışın, özgürlüğün ve demokrasinin egemen olacağı demokratik bir Ortadoğu ve eşitlikçi, özgürlükçü bir geleceğin inşasını birlikte öreceklerdir.

Binlerce yıllık köklü tarihi ve kültürel değerleriyle Anadolu ve Mezopotamya topraklarında yaşayan bütün halklar için barış ve kardeşlik tutumunda ısrar edilmesi, bu ülke topraklarında yaşayan insanlara verilecek en büyük hediye olacaktır. Eşit, özgür ve insanca yaşam mücadelesinin ilerleyebilmesi savaş çığlıkları ile değil, emekçiler arasındaki özgürlük, barış ve kardeşlik duygularının güçlenmesi ile mümkündür. Bu anlamda 2017 Nevroz’unun bütün Ortadoğu’da barış ve kardeşliğe, daha güzel bir geleceğe vesile olmasını diliyoruz.”


Son Güncelleme: 21.03.2017 20:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.