Bu eğitimi çocuklar için aldılar

Çorum’da Çocuğa Yönelik Şiddetin Önlenmesi Projesi kapsamında; 20 rehber öğretmene formatörlük eğitimi verildi.

25 Kasım 2014 Salı 14:37
 Bu eğitimi çocuklar için aldılar

Çorum’da Çocuğa Yönelik Şiddetin Önlenmesi Projesi kapsamında; 20 rehber öğretmene formatörlük eğitimi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan ‘Çocuğa Yönelik Şiddetin Önlenmesi Projesi’ kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından Anitta Otel’de ‘Danışmanlık Tedbiri Kararları Eğitici Eğitimleri’ verildi.

Çocukların esenliğinin, refahının ve sosyal bütünlüğünün yüksek düzeyde gözetilmesi amacıyla fiziksel, duygusal sözel ve psikolojik her türlü şiddetten korunmasına katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan ‘Çocuğa Yönelik Şiddetin Önlenmesi Projesi’ kapsamında 10 pilot il arasında yer alan Çorum’da, danışmanlık tedbiri uygulamalarının standardilize edilmesi ile ilgili 20 rehber öğretmene formatörlük eğitimi verildi. Bu öğretmenlerde ilimiz genelinde 70 Rehber öğretmene eğitim vererek aile içi ve her türlü ortamdaki çocuğa yönelik şiddetin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Formatörlük eğitimlerini alan 20 rehber öğretmene düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Sertifika törenine Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Rıza Ekmekyapar ve kursiyer öğretmenler katıldı.
Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, eğitimlerini alan rehber öğretmenlere hitaben bir konuşma yaparak; çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi ve azaltılması yönünde farkındalığın oluşturulması, şiddet öncesi tedbirlerin alınmasının önemine vurgu yaparak, projenin uygulanabilir ve sürdürülebilir olmasının rehber öğretmenlerle sağlanabileceğini söyledi.






Son Güncelleme: 25.11.2014 14:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.