'Çorum halkına sonuna kadar güveniyoruz'

Referandum çalışmalarının hız kazandığı son günlerde AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı Akkent Mahallesi görkemli bir Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirdi.

16 Şubat 2017 Perşembe 16:27
'Çorum halkına sonuna kadar güveniyoruz'

Referandum çalışmalarının hız kazandığı son günlerde AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı Akkent Mahallesi görkemli bir Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirdi.

AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ'ın katılımıyla Çorum Büyük Otel'de gerçekleştirilen toplantıya katılımın oldukça yüksek olduğu gözlendi.

Toplantıya; AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ'ın yanı sıra, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Ertuğrul Eren, Merkez İlçe Dış İlişkiler Başkanı Muhammed Durak Çelik, Merkez İlçe AR-GE Başkanı Şenay Sarıtaş, Merkez  İlçe  İnsan Hakları Başkanı Saffet Karakuş, Kadın Kolları Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Semra Akyüz Özdağ, Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Gülay Baykuş, Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Hafife Karapapak, Merkez  İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Kılıç, Merkez  İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Akkent Mahalle Koordinatörü Ali Demir ve Ak Parti Mahalle gönüllüleri katıldı.



Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet  Karadağ, Akkent Mahallesi Danışma Meclisi Toplantısına AK Parti Mahalle gönüllülerinin coşkulu katılım sağladıklarını belirterek, Çorum genelinde ’Evet’ oyunun yüksek çıkmasını beklediklerini söyledi.



16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan Anayasa değişikliği için  çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Karadağ, AK Parti Çorum Teşkilatı olarak tüm Çorum'u karış karış gezerek, referandumda AK Parti açısından olumlu sonuçlar elde edeceklerini ifade etti.

Karadağ, "Önümüzde bir halk oylaması var, tarih netleşti.16 Nisan Pazar günü bir kez daha sandığa gideceğiz. Milletimiz evet dediği için evet diyeceğiz. Milletimize  hizmetlerimizi ve aydınlık Türkiye hedeflerimizi anlatacağız. Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet için referandumda bizde "evet" diyeceğiz. Bundan daha başka güzel bir şey  olabilir mi? 80 milyon millet olarak ülkemizin bekası için evet diyeceğiz." diye konuştu.



Referandumda Çorum halkına güvendiklerini belirten Karadağ, “Biz 15 yıllık AK Parti iktidarı olarak sorumluluğumuzun farkındayız ve inandığımız yolda da dost doğru yürüyeceğiz. Referandum sürecinde halkımız ile her zaman olduğu gibi iç içe olacağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan, mahalle mahalle, kapı kapı dolaşıp, yeni Anayasa’nın tüm ayrıntılarını halkımızla paylaşacağız. Biz referandumda Çorum halkına sonuna kadar güveniyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile güç kazandığını bildiren Karadağ, "Yapılacak olan sistem değişikliği ile asıl hedeflenen devlet ve milletin bölünmez bütünlüğünün ilelebet payidar olmasıdır. Değişiklikle birlikte güçsüz iktidarlar dönemi sona erecek, hükumetlerin kurulamadığı çift başlılık ortadan kalkacaktır." dedi.



15 Temmuz'da yaşanan Darbe Kalkışmasına değinen İl Başkanı Mehmet Karadağ, "Cumhurbaşkanımız o gece sadece kendisini düşünseydi ülkeyi terk ederdi. Vatan ve millet sevdalısı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan kameraların karşısına geçerek halka seslendi. Erdoğan için vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı son derece  önemlidir. Bizim milletimiz birlik ve beraberlik içinde güçlükleri yenmesini bilen bir millettir." ifadelerini kullandı.



Başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar'ı tebrik eden İl Başkanı Mehmet Karadağ, Akar'a ve Akkent Mahallesi Danışma Meclisi Toplantısına katılan parti gönüllülerine teşekkür etti. 

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ'dan sonra söz alan AK Parti Merkez ilçe Başkanı Erhan Akar, Merkez İlçe Teşkilatı olarak referanduma hazır olduklarını kaydetti.

Yapılacak olan sistem değişikliğinin milletin geleceği ve ülkenin bekası açısından önem arz ettiğinin farkında olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  seçmeninin, referandumda “evet”  oyuyla AK Parti'yi destekleyeceklerini ifade etti. 

Akar, bilinçli seçmenin referanduma dair bir sorun veya kafa karışıklığı yaşamadığını dile getirerek, milletvekili seçilme yaşının 18’e indirilmesinin çok olumlu bulunduğunu ve seçme yaşının tüm dünya ülkelerinde düşük olduğunu söyledi.

Bazı vatandaşların, “18 yaşında olanlar milletvekili mi olacak?” diye kendilerine soru yönelttiklerini kaydeden Akar, “Seçme yaşının düşürülmesi ile ilgili toplumda ne yazık ki bir bilgi kirliliği mevcut. Muhalefet bu konuyu farklı şekilde yansıtmaya çalışıyor. Şu anda ülkemizde seçilme yaşı 25, fakat TBMM'de 25 yaşında milletvekilimiz yok. Ülke olarak çok genç bir nüfusa sahibiz ve genç nüfus bizim için değerli. Gençlerin önünü açmalıyız. Çok sayıda ülkede seçme yaşını 18'e düşürülmüş ve şu anda seçme yaşı dünya genelinde çoğunlukla 18'dir. Neden bizim ülkemizde olmasın? Seçilme hakkı verince herkes seçilecek diye bir kaide yok." değerlendirmesinde bulundu.



Milletvekili sayısının 600’e çıkarıldığı maddeyi değerlendiren Akar, nüfus artışı doğrultusunda daha iyi bir temsil imkanı sağlanacağını kaydetti. 

Akar, “Varlığını devam ettirmek isteyen millete düşmanlık eden terör örgütleri, PKK, DAEŞ, PYD 'Hayır' diyor. Milletin yanında olanlarsa ‘Evet' diyor.  Referandum da “Evet” oyu yüksek oranda çıkıp sistem değiştikten sonra özellikle istikrar sağlandıktan sonra, onlar da biliyor ki zemin bulamayacaklar. Terör örgütlerinin 'Hayır'ın yanında yer aldığı hakikatinin de altını çizmek durumundayız.” dedi.

Toplantıya katılan İl Başkanı Mehmet Karadağ'a teşekkür eden Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar son olarak, Türkiye'nin önünün açılması için bu sitem değişikliğinin şart olduğunu belirtti.


Son Güncelleme: 16.02.2017 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.