Demer Koleji’nden büyük başarı

Çorum’un eğitim kurumlarından Demer Koleji Ortaokul Bölümü öğrencileri Türkiye geneli ve Çorum’da deneme ile TEOG sınavı başarılarına spor dalındaki başarısını da ekledi.

17 Ocak 2017 Salı 15:15
Demer Koleji’nden büyük başarı

Çorum’un eğitim kurumlarından Demer Koleji Ortaokul Bölümü öğrencileri Türkiye geneli ve Çorum’da deneme ile TEOG sınavı başarılarına spor dalındaki başarısını da ekledi.


Demer Koleji Ortaokul Bölümü öğrencilerinden Nisanur Bolat, Wushu Kısa Sialh 32 Form Nanadao‘da İl Birincisi, Açık El 32 Form Nanquen ‘de il üçüncüsü, Halil Osman Bolat Kısa, Silah 32 Form Nandao‘da il birincisi, Açık El 32 Form Nanquen ‘de il üçüncüsü olarak Nisan Ayı içerisinde Sakarya’da yapılacak Türkiye Şampiyonasına Çorum’u temsilen katılmaya hak kazandı.


WUSHU TANIMI VE TARİHİ


Kelime anlamı zor iş, zor teknik anlamına gelir. Gerçekte, saldırı ve savunmanın yanında akrobasi ve baleye benzer kareografik hareketler ve Uzakdoğu felsefesi, Wushu adı altında toplanır. Bununla beden ve ruhun uyumu sağlanır. İnsan karakterinin geliştirilmesi iradenin ve öğrenme kabiliyetinin güçlenmesi ve hoşgörülü davranış biçimi sağlanır. Antrenmanlarda esas olan, vücudun her bölümünü ayrı ayrı çalıştırmaktır. Wushu'da denge, solunum egzersizleri, esneklik, düşünce, pratik zeka ve meditasyon önemlidir. Bunlar, beden sağlığını en iyi şekilde etkiler.


Geleneksel Wushu, Çin savunma sanatlarının genel adıdır. Wushu ustaları çalışmalarını bir kültür olarak tanımlarlar. Bugüne kadar yüzlerce Wushu stili geliştirilmiştir. Ancak tarihsel gelişim ve ilkel savunma silahlarının zamanla ortadan kaybolması, Wushu sanatının içerik ve tarz olarak değişerek, yarışma kurallarının belirlenmesi sayesinde yavaş yavaş bir spor haline gelmesini sağlamıştır.


Modern Wushu, 1949'dan sonra Çin Halk Cumhuriyeti'nde geliştirilerek bir gösteri sporu olarak yapılmaya başlanır. 1988 yılında, Uluslararası Wushu federasyonu kurularak bu spor dünyada yayılmaya başladı. 1999 yılında, Uluslararası Wushu Federasyonunun, Uluslararası Olimpiyat Komitesine yapmış olduğu başvuru kabul edildi ve Wushu Sporu, Olimpiyat Oyunlarına dahil edildi.



Son Güncelleme: 17.01.2017 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.