'Demokrasi dışı girişimlerin karşısında olmaya devam edeceğiz'

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, 15 Temmuz akşamı yaşanan bir grup askerin darbe girişimi ile ilgili açıklama yaptı.

16 Temmuz 2016 Cumartesi 17:01
'Demokrasi dışı girişimlerin karşısında olmaya devam edeceğiz'

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç,  15 Temmuz akşamı yaşanan bir grup askerin darbe girişimi ile ilgili açıklama yaptı.

Demokrasiye ve halkın iradesine karşı gerçekleştirilen bu tür kalkışmaların kabul edilemez olduğunu ifade eden Başkan Kılıç, “Çorumlu esnaf ve sanatkârlar olarak demokrasiye ve halkın iradesine sonuna kadar inanıyoruz. ÇESOB olarak demokrasiden yanayız ve demokrasinin tarafıyız. Bu nedenle, demokrasimize ve demokratik kurumlara herhangi bir müdahaleyi asla kabul etmiyoruz. Demokrasiden başka gidecek yolumuz ve geleceğimiz yoktur” dedi.

Askeri darbelerin, muhtıraların ve kalkışmaların öncelikle demokrasiye, cumhuriyetimize ve millet iradesine karşı girişimler olduğunun altını çizen Yalçın Kılıç, yaptığı yazılı açıklamasında şöyle konuştu:

“Ülkemizde demokrasiye inanan tüm kesimlerin ve halkımızın sağduyulu bir şekilde aynı ortak payda etrafında birlikte olma görev ve sorumluluğu vardır. O ortak paydamız da demokrasidir.

Demokrasi karşıtı herhangi bir girişimin, halkın sağduyusu, birlik ve beraberlik duygularının karşısında başarıya ulaşma şansı yoktur. Gün, siyasi partiler dâhil, başta esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere toplumun her kesiminin tek bir yürekle dayanışma günüdür.

ÇESOB olarak Türkiye’nin geleceğine, refahına ve huzuruna zarar verecek her türlü demokrasi dışı girişimlerin karşısında olmaya devam edeceğiz.”



 

Son Güncelleme: 18.07.2016 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.