‘Ehli Beyt’i sevmek rahmettir’

TÜMSİAD’ın davetlisi olarak Ehli Beyt Sevgisi ve Muharrem konulu bir sohbet gerçekleştiren Hitit Üniversitesi...

19 Kasım 2013 Salı 12:06
  ‘Ehli Beyt’i sevmek rahmettir’


TÜMSİAD’ın davetlisi olarak Ehli Beyt Sevgisi ve Muharrem konulu bir sohbet gerçekleştiren Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri, Peygamber Efendimiz’in nesebinin kıyamete kadar kesilmeyeceğine dair vaat bulunduğunu belirterek, “Ehli Beyt’i sevmek rahmettir, berekettir. Evladı Resul, sığınılacak liman, binilecek gemidir.” dedi.

Sohbete katılan davetliler tarafından ilgiyle dinlenilen sohbette, Peygamber Efendimiz’in soyunun devamı ve soyunun önemi ile ilgili hadislerden örnekler veren Prof. Dr. Osman Eğri Anadolu’nun harcı olarak tarif ettiği Hacı Bayram Veli, Şeyh Şabanı Veli ve Hacı Bektaş Veli’nin de Evladı Resul olduğunu, bu zatlara duyulan muhabbet, sevgi ve hürmetin bu topraklardan ve bu toprağın insanlarının gönlünden hiçbir zaman eksik olmadığını ifade etti.

TÜMSİAD Çorum Şube Başkanı Ahmet Akın’ın da bulunduğu sohbette, insanların neden Evladı Resul’ü sevmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Eğri, “Peygamber Efendimiz (S.A.V)’e ümmet olmanın yolu, O’nun evladını, Ehli Beyti’ni sevmekten geçer.” diye konuştu.

Evladı Resul’un su kadar temiz ve su kadar temizleyici olduğunu anlatan Eğri, suyun temizleme özelliğini ortaya çıkarması için önce kendisinin temiz olması gerektiğini anlatarak, Ehli Beyt’in gökteki yıldızlar ifadesiyle anlatıldığını, hadislerde Ehli Beyti sevmekle ilgili tanımın, daha koyu ve yoğunlaşmış bir muhabbet anlamına gelen ‘Mevedde’ kelimesiyle vurgulandığını sözlerine ekledi.

TÜMSİAD Eğitim AR-GE Komisyonu tarafından AB Kobi Haftası Etkinlikleri kapsamında Muharrem ayı nedeniyle gerçekleştirilen sohbet, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılanırken, muhabbet çeşmesine dönüşen sohbet, gönüllere huzur verdi.

Sohbetin ardından TÜMSİAD Başkanı Ahmet Akın, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri’ye teşekkür plaketi takdim ederek, sohbetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.





Son Güncelleme: 19.11.2013 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.