‘Genç Girişimciler’ öğrencilerle buluştu

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu (GGK) üyeleri...

22 Nisan 2014 Salı 18:38
 ‘Genç Girişimciler’ öğrencilerle buluştu


Çorum Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu (GGK) üyeleri, Hitit Üniversitesi İş ve İnsan Kaynakları Merkezi tarafından bu yıl 3.’sü organize edilen 3. Kültür Sanat, Kariyer ve Gelişim Günleri Etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelde üniversite öğrencileri ile bir araya geldiler.

'Genç Girişimciler' konulu panele konuşmacı olarak TOBB İl Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Elvan Can Çabuk İcra Komitesi Üyesi Ahmed Köksal ile Hayat Kağıt A.Ş. Genel Müdürü Aydın Armağan katıldı.

‘Öğrencilere  kapımız her zaman açık’

Panelde bir sunum yapan GGK İcra Komitesi Başkanı Elvan Can Çabuk, Genç Girişimciler Kurulu'nun TOBB Bünyesinde, 81 ilde aktif olarak örgütlenmiş bir yapı olduğunu söyledi. Kurulun, Türkiye'de genç girişimciliği teşvik etmek ve genç girişimci sayısını artırmak amacıyla faaliyetler düzenlediğini belirten Çabuk, "Burada üniversite öğrencilerimiz de kendilerine ait iş fikirleri ile bize ulaşabilir. Öğrencilerin fikirlerini birlikte değerlendiririz, hatta hayata geçirilmesi için destek oluruz. Bize Çorum Ticaret ve Sanayi Odası aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bu tür kariyer günleri etkinliklerini fırsat bilip, bizlere ceket çıkarttırıp terletmenizi bekliyoruz. Girişimci her fırsatı değerlendiren kişiliğe sahip insandır. Diğer illerden bizi arayıp bulup projelerini sunan gençlerimiz varken Hitit Üniversitemizdeki gençlerimizden proje öneri istekleri çok az geliyor. Kapımız her zaman fikirlerinize açık" dedi.

‘Kendinizi geliştirin’

Genç Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Mücahit Ahmed Köksal da Çorum'daki üniversite öğrencilerinin sanayi kuruluşlarından yeteri oranda iş ya da tecrübe talebinde bulunmadıklarını söyledi. Köksal, "Üniversite öğreniminiz sürecinde kendinizi mutlaka geliştirin. Sizinle beraber mezun olan arkadaşlarınızdan bir farkınız olduğunu gösterin. Kendinizi en iyi, tecrübe ederek geliştirebilirsiniz. Hitit Üniversitesi 7 yıldır mezun vermektedir. Bu süre zarfında fabrikamıza Hitit Üniversitesi'nden yalnızca 2 arkadaşımız başvurarak burada çalışıp kendilerini geliştirmek istediklerini söylemiştir. Hatta bu iki arkadaşımız, fabrikada çalışmalarına karşın herhangi bir ekonomik gelir de istemediklerini ifade etmişlerdir. Biz elbette belli oranlarda ekonomik katkımızı yapıyoruz. İlimizde gelişmiş bir sanayi kültürü var. Sizler, bu kültürden istifade etmelisiniz" diye konuştu.

‘Bu memleketin çocukları yetişip görevi devralmalı’

İlimizin önde gelen üretim tesislerinden Hayat Kağıt A.Ş.'nin Genel Müdürü Aydın Armağan ise, Çorum'da belli bir sanayi potansiyelinin olduğunu, ancak dışarıdan nitelikli eleman temin etmekte zorlandıklarını ifade etti. “Büyük illerdeki nitelikli beyinleri ilimize getirmeye çalışıyoruz ama gelmiyorlar.” diyen Armağan, “Bunun sebebi, Çorum'daki sosyal hayat. İlimiz sanayisinin daha da büyümesi, gelişmesi, Çorum'un kalkınması için bu memleketin çocukları okumalı, kendilerini geliştirmeli ve buralardaki görevleri devralmaları gerekiyor" dedi.

Konuşmasında, devletin yatırımcıyı teşvik etmekten öte yatırımcılara sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Armağan, "Bizim fabrikayı ilk kurduğumuz yıllardaki sanayiciler genellikle ilkokul mezunu idi. Ancak şimdi işin başındakiler hep üniversite mezunu. Artık yatırım yapmak, yatırım planlamak daha kolay. Yalnızca istekli ve kararlı olmanız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yurtdışı fırsatları hakkında bilgi

TSO bünyesinde hizmet veren Avrupa İşletmeler Ağı Çorum Bilgi Noktası, Hitit Üniversitesi İş ve İnsan Kaynakları Merkezi tarafından bu yıl 3'üncüsü organize edilen 3. Kültür Sanat, Kariyer ve Gelişim Günleri Etkinlikleri'nde stant açarak, öğrencileri Avrupa Fırsatları hakkında bilgilendirdi.

Etkinlik kapsamında ayrıca 'AB Gençlik Politikaları ve AB Gençlik Programları' konulu bir konferans düzenlenmiştir. AB Gençlik Eğitmeni Musa Çöpür ile Hitit Üniversitesi Çorum MYO Öğretim Görevlisi ayrıca Hitit Üniversitesi Eurodesk Koordinatörü Mehmet Aydınkal'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta öğrencilere Erasmusplus gibi programlara nasıl katılacakları ve ne gibi faydalar sağlayacakları hakkında bilgiler verildi.





Son Güncelleme: 22.04.2014 18:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.