Göreve iade edilen hakim konuştu

ByLock mağduru Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Serdar Softaoğlu görevine iade edildikten sonra konuştu

05 Ocak 2018 Cuma 10:11
Göreve iade edilen hakim konuştu

HSK tarafından görevine iade edilen Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Serdar Softaoğlu, “Devletime ve Türk Adaletine her zaman güvendim” dedi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2. Dairesi, aralarında Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Serdar Softaoğlu’nun da bulunduğu 7 yargı mensubu hakkında verilen görevden uzaklaştırma kararını kaldırdı.

Bu karar sonrası 1 yıl önce FETÖ'nün haberleşme ağı ByLock kullanıcısı oldukları gerekçesiyle açığa alınan aralarında Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Serdar Softaoğlu’nun da bulunduğu 7 isim mesleğe dönmüş oldu.

Serdar Softaoğlu  “Devletime ve Türk Adaletine her zaman güvendim. Daha önce de olduğu gibi bu hain FETÖ’nün bir kumpası, bir oyunu daha bozuldu. Bunda emeği olan başta Av. Ali Aktaş ve Koray Peksayar’a olmak üzere Devletimin bütün kurumlarına teşekkür ediyorum. Allah bu Devlete bu millete ve bize bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Allah Devletimize ve milletimize zeval vermesin, bu vatana ihanet eden alçakları da kahreylesin.” dedi.

FETÖ’NÜN BİR KUMPASI DAHA ÇÖKERTİLDİ

Bylock kullandığı gerekçesiyle görevden el çektirilen ve yaklaşık bir yıldır açıkta olan Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Serdar Softaoğlu’nun 11 bin 480 kişilik Bylock mağdurları arasında olduğu ortaya çıktı.

FETÖ silahlı terör örgütü mensuplarınca örgüt içi haberleşme için hazırlanan Bylock programını birçok insan kullanmadığı halde geçtiğimiz aylarda ihraç edilmiş, adli ve idari soruşturmalara maruz bırakılmıştı. Ancak bu kişilerin birçoğu telefonlarını teslim etmişler, telefonlarının incelenmesi sonucu Bylock programının yüklenmediği, mesaj içeriğinin, kullanıcı adının ve parolanın bulunmadığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine Antalya’da görev yapan Avukat Ali Aktaş, adli bilişim uzmanı Koray Peksayar’dan bu hususta rapor tanzim etmesini istemiş, tanzim edilen raporda, “Kıble Pusulası”, “Namaz Vakitleri” ve “Freezy Müzik Dinleme” programı gibi bazı programlara FETÖ mensuplarınca kurulan reklam tuzağı ile Bylock programına yönlendirme yapıldığı tespit edilmişti. Bunun üzerine harekete geçen MİT ve BTK yapmış olduğu çalışmalar sonucunda ilk etapta 11 bin 480 kişinin bu şekilde Bylock programını kullanmadıkları halde reklam yönlendirmesi ile kumpasa maruz kaldığını tespit etmiş, bu kişiler ile ilgili listeleri, ilgili kurumlara, savcılıklara ve mahkemelere ulaştırmıştı.

Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Serdar Softaoğlu’da FETÖ ile ilgisi bulunmadığı halde, kurulan bu kumpas sonucunda 31 Ocak 2017 tarihinde açığa alınmıştı. Açığa alındıktan sonra birçok kumpas mağdurları gibi telefonunu teslim etmiş, yapılan inceleme sonucunda telefonuna Bylock programının yüklenmediği, mesaj içeriğinin, kullanıcı adı ve parolanın olmadığı tespit edilmişti. Ancak yapılan bu tespite rağmen hakkında soruşturma açılmış, sonrasında dava açılmıştı. Avukat Ali Aktaş ve Adli Bilişim Uzmanı Koray Peksayar tarafından kumpasın ortaya çıkarılmasıyla Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Serdar Softaoğlu, HSK tarafından iade-i itibar yapılarak görevine iade edilerek, Sungurlu Adliyesinde görevine döndü.

SUNGURLU

Son Güncelleme: 29.07.2018 01:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.