'Hedef sadece hükümet değil, Türk milletidir'

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Türk demokrasisinin çok çetin bir imtihandan geçtiğini belirterek bir basın açıklaması yaptı.

16 Temmuz 2016 Cumartesi 19:12
'Hedef sadece hükümet değil, Türk milletidir'

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras,  Türk demokrasisinin çok çetin bir imtihandan geçtiğini belirterek bir basın açıklaması yaptı.


Dün akşam Türkiye Cumhuriyeti Devleti olağanüstü ve gayri meşru bir durumla karşı karşıya kaldığını belirterek, “Demokrasiye darbe indirilmek istenmiştir.” Dedi.


Aras, açıklamasının devamında;


“Ülkemizin diz çökmesi, omurgasının kırılması maksadıyla şerefli Türk Ordusunun içine sızan bir avuç işbirlikçi sahne almıştır.


Komutanlar rehin alınmıştır. Tanklar sokaklara çıkmıştır. Gazi Meclis havadan bombalanmıştır. TBMM'nin bombalanması hepimizi dehşete düşürmüştür. Topraklarımız işgal edildiğinde bile cesaret edilemeyen bu hainlik başkentin göbeğinde  gerçekleştirmiştir.


HEDEF SADECE HÜKÜMET DEĞİL, TÜRK MİLLETİNİN TAMAMIDIR

Bu hain kalkışma, bu darbe girişimi sadece seçilmiş hükümeti değil Türk milletinin tamamını hedef almıştır.

Demokrasiyi askıya alma, millet iradesini yok sayma teşebbüsünün ülkemize yapılacak büyük bir ihanet olduğu açıkça ortadadır.


Türkiye yakın tarihinde defalarca askeri darbe girişim ve tecrübesini yaşamıştır. Türk milleti her seferinde darbelerin yıkım ve acı sonuçlarına muhatap kalmıştır.


Herkes bilmelidir ki, demokrasiden taviz istikbal ve istiklalden kopuş demektir

Hiçbir  kalkışma kabul edilemeyecektir. Askeri darbe teşebbüsünde bulunanların derhal hukuka teslim olmaları en samimi beklentimiz ve tavsiyemizdir.

TSK İÇERİSİNDEKİ İHANET MERKEZLERİ TEMİZLENMELİ

Masum vatandaşlarımıza kurşun sıkan 161 evladımızı şehit eden darbecileri şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yüce Allah bizi her türlü düşman saldırıdan korusun.

TSK bünyesinde mevzilenmiş ihanet merkezlerini yok etmek öncelik olmalıdır. Ancak TSK'yı zan altında bırakmamak ve itibarını korumak hepimizin görevidir.

Türkiye Cumhuriyeti musibetleri ve ihanetleri  def edecek kadar güçlüdür. Ülkemize kasteden vatan hainlerinden hesap sormak hepimizin namus borcudur.

DEMOKRASİ DIŞI ARAYIŞLARA HER ZAMAN TAVIRLIYIZ VE KARŞIYIZ

Türkiye’nin pek çok sorun ve sıkıntısı olduğu tartışmasızdır. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün çok ciddi tehdit ve taciz altında bulunduğu da ortadadır.

Ancak her sorununun çözüm yolu demokrasidir. Milliyetçi Hareket Partisi her türlü demokrasi dışı arayışa tavırlı ve karşıdır.


Türkiye’nin iç savaş ve kaos ortamına savrulması halinde Türk milletinin ödeyeceği bedel vahim ölçüde yüksek ve pahalı olacaktır.


Bu itibarla geleceğimizi karartacak, milli birlik ve bütünlüğümüzü sabote edecek her türlü müdahaleye milletçe mesafeli durmamız şarttır ve tarihi bir sorumluluktur.


Milliyetçi Hareket Partisi ülkemizin sancılı tablosunu dikkatle ve demokrasiye tam bir riayet ve sadakatle takip edecektir.


Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, Türk milleti bu badireyi atlatacaktır.


Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü de yetmeyecektir.” Dedi.

Son Güncelleme: 16.07.2016 21:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.