İmam Hatip Okullarına Örnek Proje

Çorum Osmancık İlçesi Atatürk Ortaokulu uygulamaya koyduğu projeler ile imam Hatip Ortaokullarına örnek oluyor.

23 Nisan 2016 Cumartesi 00:07
İmam Hatip Okullarına Örnek Proje

Çorum Osmancık İlçesi Atatürk Ortaokulu uygulamaya koyduğu projeler ile imam Hatip Ortaokullarına örnek oluyor.

Yapılan açıklamaya göre,  Çorum İl Milli eğitim müdürlüğünün ÇEKAP projesi kapsamında uygulanan “Her Okulun Bir Projesi Var” etkinliklerinde örnek projeler ortaya koyan Osmancık Atatürk Ortaokulu uygulamaya koyduğu “ Kur’an-ı Kerim Okuma Bayramı” ile öğrencilerin Kur’an-I Kerim’i okumayı öğrenmelerine farklı bir boyut kazandırdı. “Değerlerimle Yaşıyorum” Projesi kapsamında gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim Okuma Bayramı’nda toplam 30 öğrencinin Kur’an-ı-Kerim’i öğrenmeleri adeta bir bayram havasında kutlandı.

İlçe Milli eğitim müdürü Mahmut Tokel, Hitit Üniversitesi Osmancık Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Demet Tatar,  Türkiye Dil Edebiyat Derneği Osmancık şube başkanı Kazım Sekili, öğrenci velileri ve öğretmenlerin katılımı ile gerçekleşen bayramda bir konuşma yapan okul müdürü Sakin Karakaş “Her Okulun Bir Projesi Var” etkinliklerine 6 proje ile iştirak ettiklerini ve değerlerimle yaşıyorum projesinin bunlardan birisi olduğunu söyledi. Proje takvimine göre her yıl Kur’an-ı Kerim Okuma Bayramı düzenleneceğini, peygamberimizin özellikleri kimde var konulu anket uygulamalarının yapılarak öğrencilerin doğruya ve güzele yönlendirileceğini her hafta peygamberimizin bir özelliği anket uygulaması sonunda ödül uygulamasının yer alacağını ifade etti. Proje içeriğinde ayrıca tecrübe paylaşımları ile birlikte değerlerimiz ile ilgili görsel alanlar oluşturulacağını belirten Karakaş ayrıca her ay bir değerin ilgili derslerde gündeme alınacağını belirtti. Öğrencilerin peygamber efendimizin sünnetlerinden örnekler ve şiirler okunmasından sonra din kültürü ve ahlak bilgi öğretmeni Hasan kural yönetiminde öğrenciler Kur’an-ı Kerim okudular. Hatim duası yapıldıktan sonra da hayırsever Elvan Delibaş tarafından sağlanan hediye Kur’an-ı Kerim’ler protokol tarafından öğrencilere takdim edildi.

 

Son Güncelleme: 23.04.2016 11:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.