İskilipli Atıf Hoca anıldı

İskilipli Mehmet Atıf Hocanın seneyi Devrinin 91 yılı münasebetiyle İskilip ATIF-Der, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi ve İskilip Belediyesinin katılımıyla anma etkinlikleri düzenlendi.

06 Şubat 2017 Pazartesi 11:00
İskilipli Atıf Hoca anıldı

İskilipli Mehmet Atıf Hoca'nın vefatının seneyi devrinin 91. yılı münasebetiyle İskilip ATIF-Der, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi ve İskilip Belediyesinin katılımıyla anma etkinlikleri düzenlendi.

3 Şubat Cuma günü Bayat ilçesinde panel ile başlayan anma etkinlikleri, Atıf Hoca'nın köyü ve ailesinin kabristan ziyareti ile devam etti.  Cumartesi günü ise İskilip Atıf Hoca Külliyesi'nde Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinliklere Merkez Valisi Orhan Öztürk, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un eşi Sevgi Kurtulmuş, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



İskilipli Mehmet Atıf Hoca'nın Kabrinin İskilip’e getirilmesinde büyük fedakârlıklar gösteren eski Milletvekili Mehmet Sılay, 15-20 kişi ile 6 yılı aşkın sürede taşınma süreci hakkında bilgi verdi. Atıf Hoca'nın torunu Ahmet Faruk İmal ise;  “Uzun süre kabrini aradık ancak sonuç alamadık. Sayın Mehmet Sılay hocamın bize ulaşması ile bugün burada Atıf Hocanın kabrinin başındayız. Dönemin Başbakanı, şu anki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2010 yılında TBMM kürsüsünden Atıf Hoca'nın ismini zikrettiği günden bu tarafa anlamlar yüklü bir kabir buraya yapıldı. Atıf Hocanın Kızı ve eşinin kabrini göremeden bu dünyadan göç etti” diye konuştu.
Atıf Hoca Külliyesi'ndeki törenin ardından Şeyh Yavsi Camii'nde Mevlidi Şerif okunması, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar edildi.



İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen panel ise Merkez Valisi Orhan Öztürk,  Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Afyon Kocatepe Üniversitesinden Prof. Dr. Ahmet Yaramış, eski milletvekili Dr. Mehmet Sılay, Hitit Üniversitesi'nden Doç. Dr. Muammer Cengil ve Tarihçi Mustafa Armağan’ın sunumlarıyla gerçekleşti.



ATIF-DER Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bıyık, yaptığı konuşmada, “Şehit İskilipli Atıf Hocamızın ve İslam Coğrafyasında yapılan tüm bu alim katliamlarının daha iyi anlaşılması gerçek tarihimizin ve olayların araştırılarak ve belgelere dayandırılarak alimlerimizin iadeyi itibarlarının verilmesidir. Ülkemizdeki bu âlim katliamlarının asıl hedefinin Eğitim, Maliye, Savunma ve Yargı sistemimizin olduğunu ve Büyük Güçlü Türkiye’yi sağlam zeminlere yerleştirmemiz gerekiyor” dedi.



ATIF-DER Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Lek de, yaptığı konuşmada şöyle dedi; “Ümmetin umudu olan bu milletin fertleri olarak bizim derdimiz ne öç almaktır nede intikam almak, bizim tek derdimiz vardır ibret almak ve bundan sonraki nesillere anlatarak bu zulümlerin bir daha yaşanmamasına vesile olabilmektir. Abdulhamit Hanı tahttan indirirken yeniden yükselen Türkiye’yi düşüreceklerini sandılar yine İskilipli Atıf Hocamızı idam ederken bizim zihniyetimizi de idam ettiklerini sandılar. Menderesi idam ederken bu aziz milletin iradesini yok edeceklerini düşündüler.



Ozal’ı zehirlerken tekrardan değerlerine sahip çıkmaya başlayan Anadolu’yu fethettiklerini düşündüler.28 Şubat Merhum Erbakan hocamıza yaptıkları darbeyid e bu memleketin bu milletin bin yıllık geleceğine ipotek koyduklarını düşündüler.15 Temmuz da devrin en yiğidini düşürüp hain işgal hareketi ile bu aziz milleti soykırım yapar gibi yok edip İslam’ın son kalesini düşürmeyi planladılar ama Allah’ın vaadini bu milletin azmini hesap edemediler. Bayrağın düştüğü yerden kalkacağını göremediler."



 

Son Güncelleme: 16.07.2019 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.