İskilip’teki öğretmenlere eğitim

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, İskilip’te görev yapan öğretmenler, Öğrenen Lider Öğretmen eğitiminden faydalandılar.

15 Şubat 2017 Çarşamba 14:46
İskilip’teki öğretmenlere eğitim

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, İskilip’te görev yapan öğretmenler, Öğrenen Lider Öğretmen eğitiminden faydalandılar.



11-12 Şubat tarihlerinde İskilip’te gerçekleşen Öğrenen Lider Öğretmen eğitimlerine 52 ilk ve ortaokul öğretmeni katıldı. Eğitim başlıklarının iletişim becerileri, sınıf yönetimi ve ölçme değerlendirme olarak belirlendiği eğitimler,  öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Eğitime katılarak yüz yüze eğitimlerini tamamlayan tüm öğretmenlere, Öğretmen Akademisi Vakfı tarafından yaşam boyu devam eden kişisel gelişimi desteklemek ve Türkiye çapında bütün öğretmenlerin iletişim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tasarlanan eKampüs’e katılım imkanı sağlanıyor.



İskilip’te görev yapan, Ebussuud Efendi İlkokulu ve Ortaokulu, Sakarya İlkokulu, Atatürk İlk ve Ortaokulu ile köy okullarından başvuran toplam 52 öğretmen geçen hafta sonunda 2 gün ÖRAV tarafından verilen Öğrenen Lider Öğretmen eğitimine katıldılar.


Örav eğitimlerini, Öğrencilerin derslerine engel olmamak için Cumartesi ve Pazar günleri yapıyor. Vakıf bu eğitimleri gönüllü eğitimcileri ile herhangi bir ücret almadan gerçekleştiriyor. Böylece bulundukları eğitim bölgesinde eğitim alacak bir grup oluşturan ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenleri bu eğitimlerden çok kolay faydalanabiliyor.


İlçede 2000-2003 yılları arasında da öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik 20’den fazla seminer ve konferans düzenlenmişti.



İlçedeki Okul Müdürlerinden Ahmet Bilen ve Durmuş Akbulut tarafından başlatılan eğitim talebini kısa sürede ilçemizdeki diğer öğretmenler de haberdar olarak başvurularını yaptılar.

Eğitim sonunda, eğitime katılan öğretmenler aldıkları eğitimden övgüyle bahsettiler. Eğitim süresince öğretmenlerin aktif olarak çalışmalarda yer aldılar ve hareketli etkinliklerle hem öğrendiler hem de sınıflarında da faydalanabilecekleri etkinliklerle eğlendiler. Katılımcılar eğitimin klasik seminer ve eğitim tarzından farklı olduğunu, çok faydalı ve eğlenceli iki gün geçirdiklerini ifade ettiler. 
Eğitim Cumartesi ve Pazar günü sabah 9.30’da başlayıp 16.30’da sona erdi.


Son Güncelleme: 15.02.2017 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.