Kaçak avcıya 180 bin lira ceza

İl Genel Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Çorum’da yaban hayatı ve avcılık ile ilgili rapor hazırladı.

03 Mart 2016 Perşembe 09:56
Kaçak avcıya 180 bin lira ceza

İl Genel Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Çorum’da yaban hayatı ve avcılık ile ilgili rapor hazırladı.

Raporu Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Yusuf Kaya dün yapılan İl Genel Meclisi toplantısında meclis üyeleriyle paylaştı.

Çorum’da kızılgeyik, karaca, ay , kurt, çakal, tilki, yaban domuzu ve yaban tavşanı gibi memeliler, kartal, şahin, leylek, kınalı keklik, süşün, orman çulluğu, üveyik bıldırcın, ve su kuşları  ile yılan kertenkele, kurbağa, kaplumbağa gibi sürüngenlerin yaşadığını dile getiren Yusuf Kaya, özellikle yaban domuzlarının sayısının hızla artması nedeniyle  tarım alanlarına büyük zararlar verdiklerini söyledi.


2008 ve 2010 yıllarında Çatak Tabiat Parkı’na ve Osmancık İlçesi Fındıcak köyüne toplan 57 adet kızılkeyik salındığını kaydeden Kaya, “Yapılan çalışmalar sayesinde bölgede kızılgeyik ve karacalar yayılmaya başlayarak Oğuzlar, Dodurga, Osmancık ve Kargı ilçelerinde sık olarak görülmeye başlanmıştır” dedi.


2015 yılında 3 bin 337 avcının kontrol edildiğini ve yapılan kontrollerde 256 kaçak avcının yakalandığını belirten Kaya “Kaçak avcılara ise 180 bin 717 lira ceza kesildi. Yine kontrollerde 72 adet ölü hayvan ele geçirildi. 14 adet otomatik av tüfeğine el konuldu” şeklinde kaydetti.

 

 

Son Güncelleme: 03.03.2016 11:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.