‘Mücadelemizle bir yasak daha kalktı’

Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi Başkan Yardımcısı Eyüp Çiçek, ortaöğretimde başörtüsü...

23 Eylül 2014 Salı 10:33
 ‘Mücadelemizle bir yasak daha kalktı’


Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi Başkan Yardımcısı 
Eyüp Çiçek, ortaöğretimde başörtüsü yasağının kaldırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Çiçek, yaptığı açıklamada sendika olarak yıllardır öğrencilerin ve kamu çalışanlarının yönetmeliklerdeki ‘başı açık’ ibaresi dolayısıyla yaşadıkları mağduriyetlerin sonlandırılması mücadelesinin olumlu sonuç verdiğini ifade etti.

Üniversite öğrencilerinin ve kamuda çalışan kadınların antidemokratik yönetmelikler dolayısıyla yaşadıkları mağduriyetleri sonlandırma noktasında çeşitli eylem ve etkinliklerden sonra başlattıkları imza ve sivil itaatsizlik eylemleri ile toplumsal talebi gündemde tuttuklarını belirten  Çiçek, “Eğitim-Bir-Sen olarak kamu çalışanları ve üniversite öğrencileri ile ilgili mücadelemizden  sonuç aldık. İHL ve İmam Hatip Ortaokulları dışındaki okullarda hala geçerli olan “başı açık” ibaresinin kaldırılması için mücadelemize devam ettik ve bu talebimizi her platformda diri tuttuk. Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç; ‘Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının E bendinde yer alan 'başı açık' ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır’ diyerek bir yasağın daha kalktığını kamuoyuna duyurmuştur. Eğitim-Bir-Sen Çorum şubesi olarak, başta üyelerimiz ve teşkilatımız olmak üzere yasağın kalkmasında emeği bulunan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.





Son Güncelleme: 23.09.2014 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet hoşafcı 2014-09-23 11:38:11

ya eyüp hoca ve gibiler maşallah hemen atlıyorsunuz işin üstüne yapanlardan allah razı olsun ama sizler biraz daha gayretinizi eğitime versenizde şu vatanın evlatları baş yerine diğer yerlerini kapatsalar daha iyi olur herhalde vebalden kurtulmak istiyorsanız senli ben lilere çalıştığınız kadarının yarısını buna ayırsanız daha iyi oludu herhalde