Satrancın kalbi Çorum'da attı

Türkiye’nin dört bir tarafından gelen küçük ve yıldız takımların şampiyonluk coşkusu nefes kesti. Çorum'da düzenlenen turnuvaya Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi hemşehrimiz Av. Fatih Maden ev sahipliği yaptı.

28 Mayıs 2017 Pazar 21:15
Satrancın kalbi Çorum'da attı

Türkiye’nin dört bir tarafından gelen küçük ve yıldız takımların şampiyonluk coşkusu nefes kesti. Çorum'da düzenlenen turnuvaya Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi hemşehrimiz Av. Fatih Maden ev sahipliği yaptı. 



Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından düzenlenen “2017 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Takım Turnuvaları” Küçüklerde ve Yıldızlarda “Apaydın Satranç”ın zaferiyle sonuçlandı. Küçüklerde “Şirinler A Takımı” ikinci olurken, “Doğa Koleji Satranç Takımı” üçüncü oldu. Yıldızlarda ise “Karaman Ahi Evran” ikincilik, “Ankara Demirspor” üçüncülük ipini göğüsledi. Satranç sporunun ulaştığı her yere güzellik kattığını söyleyen TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Siirt’ten Adana’ya, Edirne’den Muğla’ya, Sivas’tan Hatay’a, Diyarbakır’dan Çorum’a kadar satrancın mucizesini taşıyoruz. Çocuklarımız yeni başarı öykülerine imza atıyor. Federasyon olarak bizden sonraki nesillere aklın gücüyle kalkınmış bir gelecek bırakabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin dört bir yanında satranca ilginin arttığına tanıklık ediyoruz” dedi.


“2017 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Takım Turnuvaları” Küçüklerde 48 takım 236 sporcu, Yıldızlarda ise 25 takım 125 sporcu olmak üzere toplam 73 takım ve 361 sporcu yarıştı. Turnuvaların kapanış törenine; Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Er, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, MEB Müsteşar Yardımcısı ve TSF Asbaşkanı Muammer Yıldız, TSF Asbaşkanı Halil Hilmi Darı, Yönetim Kurulu Üyeleri WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, Sultan Daban ve Çorum İl Temsilcisi Hasan Özer Gökmen katıldı.  







“ÇORUM, SATRANCIN KALBİNİN
ATTIĞI EN ÖNEMLİ İLLERDEN OLDU”


Küçükler ve Yıldızlar turnuvaları uygarlığın başkenti, medeniyetler beşiği Çorum’da büyük bir başarıyla gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Gülkız Tulay, “Çorum ilimiz artık sadece tarihi ve kültürel mirası ile değil, satranç sporunda yaptığı hamleleri ile de adından söz ettiriyor. Ulusal ve uluslararası açık satranç turnuvamıza yaptığı ev sahipliği ile Çorum, satrancın kalbinin arttığı en önemli illerimizden biri artık. Doğal güzelliği ile kendine hayran bırakan Çorum ilimizde, sadece sportif bir heyecana değil, bu eşsiz doğanın, coğrafi güzelliklerin de tadına vardık” ifadelerini kullandı.


Son yıllarda satrançta usta olma hayalleri kuran, uluslararası başarılara imza atmak isteyen çocukların sayısının arttığını söyleyen Gülkız Tulay şu ifadeleri kullandı:


“Toplam 73 takım ve 361 sporcumuz 8 tur boyunca centilmence ve dostça hamle yaptı. Sporcularımız takımlarını zirveye çıkarmak için yarıştılar ve rekabetin birlik ve beraberlik ile iç içe geçtiği bir final heyecanı yaşattılar. Güzel ülkemizin faklı iklimlerinden gelerek 8 tur boyunca yaptığı başarılı hamleler neticesinde derece elde eden takımlarımızı ve sporcularımızı ayrı ayrı kutluyor, Türk satrancını ileriye taşıyacak daha nice başarılar yakalamalarını temenni ediyorum. Türk Satranç Federasyonu olarak biz her hamlenizde yanınızda olmaya, sizleri desteklemeye, sizinle başarı yollarında yürümeye devam edeceğiz. Turnuvalarımıza renk ve heyecan katan takımlarımıza, sporcularımıza, antrenörlerimize, hakemlerimize ve velilerimize şükranlarımı sunuyorum.”



Türkiye Küçükler Satranç Takım Turnuvası Katılım Listesi: Apaydın Satranç, PESAK, Şirinler, Anadolu Beşiktaşlılar Derneği, Doğa Koleji Satranç Takımı, Kocatürk Koleji Küçük Dehalar, Karaman Yunus Emre, Ankara DSİ Gençlik Ve Spor Kulübü, Bursa Büyükşehir Belediyespor, Gelişim, Şehit Kamil Belediyesi Küçükler A Takımı, Apaydın Satranç Altyapı, Ankara Demirspor, DCG Satranç Koçluğu, Yunus Emre Belediyespor Kulübü, İ.B.B Hedefsah Takımı, Şirinler, Yalova Belediyespor Altınkale, ASEM Teoman Ulucan, Atakum Belediyespor Rüya Takım, Selçuklu Belediye Spor Beyaz Takım, Bursa Nida Satranç Şampiyonları, Çerkezköy Belediyesi, Deha Rüya Takım, Köroğlu Satranç Kulübü, Balıkesir Altıeylül Belediye Spor Kulübü, EGO Spor, Akıl Küpü Fırtınaları,  SANKO Küçükler, Yolspor/Kastamonu, Altın Çocuklar, Bursa Büyükşehir Belediyespor Küçükler, ASEM Teoman Ulucan , Rota Koleji Spor Kulübü, Sipahiler, Çerkezköy Tepe İlkokulu, Şehzadeler, Çerkezköy Etüt Merkezi, Polatlı Bsk. Altın Şahları Ayşe Sak Ortaokulu, Eskipazar 60. Yıl, Samsun Demirspor Kulübü, Modern A Takımı, Danişmend Gazi Yiğitleri, Çerkezköy Atatürk İlkokulu, İ.B.B Hedefmat Takımı, Özel Tufan Koleji, Sakarya İlkokulu


Türkiye Yıldızlar Satranç Takım Turnuvası Katılım Listesi: Ankara Demirspor, Karaman Ahi Evran, Hümay Lojistik, Apaydın Satranç, Bahçeşehir Yıldızları, Kocatürk Koleji Yıldız Dehalar, Beyin Sporları Akademisi, Şehit Kamil Belediyesi Yıldızlar Takımı, Dr. Metin Sürmeli Yıldızlar Takımı, Yalova Belediyespor Altınkale, Diyarbakır Gençlik Spor Satranç Takımı, Köroğlu Satranç Kulübü, Yolspor/Kastamonu, Isparta Gülistan Kulübü Yıldızlar, Kaytazdere Belediyesi Beyaz Fil, Atakum Belediyespor Satrancın Yıldızları, Kırıkkalem Satranç Şahlar, Taşcı Satranç Yıldızları, EGO Spor Yıldızlar, Altınkale Çiftliköy Belediye, Fırtına, Akıl Küpü Şahlar, İ.B.B Hedefsah Takımı, Şah-Mat, Altın Hamle Gençlik Ve Spor Kulübü, Keçiören Şahinleri


Son Güncelleme: 29.05.2017 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.