Şefler haklarını arıyor

Kamu Şefleri Derneği Karadeniz Bölge Başkanı Mustafa Demir Çorum’u ziyaret etti.

22 Ağustos 2014 Cuma 19:31
 Şefler haklarını arıyor


Kamu Şefleri Derneği Karadeniz Bölge Başkanı  Mustafa Demir Çorum’u ziyaret etti. Kamu çalışanlarının karşı karşıya oldukları sorunlar ve çözüm yollarını anlatmak ve kamuda çalışan şefleri dernek çatısı altında birlikte toplamak için örgütlenme çalışmaları doğrultusunda 21 – 22 Ağustos 2014 tarihleri arasında kamu işyerlerinde çalışma yapıldı..


Kamu Şefleri Derneği İl Temsilcisi Özlem Akyüz ile Temsilci Yardımcısı Ertuğrul Kazak’ın verdiği bilgiye göre, Demir ziyarette, kamuda yaklaşık 33 bin civarında şef olduğunu ve bu şeflerin çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görev yaptığını, kurumlarına özel sorunları ile birlikte tüm şeflerin yaşadığı ortak ekonomik ve itibari sorunları olduğundan bahsetti. 666 sayılı KHK ile şeflerin ücretlerinin eşitlendiğinden bahsedilse de Ulaştırmave Adalet Bakanlığı şefleri ile diğer şefler arasında yaklaşık 400 lira ile ilgili bakanlık şefleri lehine maaş farklılığı olduğunu kaydetti..


Şimdiye kadar çeşitli sendikalara üye olan şeflerin üye oldukları sendikalar içerisinde azınlık teşkil etmeleri ve sorunlarının çözülememesi yüzünden, Kamu Şefleri Derneği’ni Haziran 2013 tarihinde kurduklarını belirten Demir, bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde çok iyi mesafe alındığını, kamuoyunda günden oluşturduklarını, bürokrasi ve kamu sendikaları ile irtibata geçerek sorunlarından bahsettiklerini ve gündeme taşıdıklarını söyledi.


Karadeniz bölgesine bağlı olan Çorum’da örgütlenme çalışmalarının iyi bir şekilde yapıldığını anlatan Demir, Çorum İl Temsilcisi olarak; Çorum Valiliği Nüfus Müdürlüğünde görevli Şef Özlem Akyüz’ün atandığını hatırlattı.


Demir, kamuda çalışan tüm şeflerin haklı taleplerinin elde edilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında, Kamu Şefleri Derneği çatısı altında birlikte olmaya ve ortak mücadeleye davet etti.





Son Güncelleme: 22.08.2014 19:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.