‘Sendikacılıkta çığır açmış bir kadroyuz’

Eğitim-Bir-Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eşkil, sendikacılıkta yeni bir çığır açmak için yola çıkan bir kadro olduklarını belirterek, “Sendikacılığı, sadece sloganlara hapsedilen, şiddetin, anarşizmin, vandalizmin merkezi haline getirilen bir uğraş alanı olmaktan çıkaran; bu alana yeni bir soluk getiren, kalite kazandıran ve sendikacılığı toplumla buluşturan bir kadroyuz” dedi.

21 Ocak 2017 Cumartesi 16:59
‘Sendikacılıkta çığır açmış bir kadroyuz’

Eğitim-Bir-Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eşkil, sendikacılıkta yeni bir çığır açmak için yola çıkan bir kadro olduklarını belirterek, “Sendikacılığı, sadece sloganlara hapsedilen, şiddetin, anarşizmin, vandalizmin merkezi haline getirilen bir uğraş alanı olmaktan çıkaran; bu alana yeni bir soluk getiren, kalite kazandıran ve sendikacılığı toplumla buluşturan bir kadroyuz” dedi.


Nitelikli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Eşkil, kolaycılığa kaçarak sadece eleştirmekle kalmadıklarını, terlemeyi ve sorumluluk almayı da tercih ettiklerini dile getirerek, “Biz sendikacılıkta yeni bir çığır açmak için yola çıkmış bir kadroyuz. Sendikacılığı sadece sloganlara hapseden, dar alanlarda kör dövüşüne döndüren, şiddetin, anarşizmin, vandalizmin merkezi haline getirilen, korsan gemilerin limanı olarak adlandırılan bir uğraş alanı olmaktan çıkaran ve ona bir kalite kazandıran, vizyon katarak toplumla buluşturan bir kadroyuz. Çalışanın hakkını ve hukukunu korurken, işverenin de hakkını ihmal etmeyen bir kadroyuz. Bütün çalışmalarımız toplumla kucaklaşmış, toplumla bütünleşmiştir” şeklinde konuştu.


MISIR DARBESİ 15 TEMMUZ’DAN SONRA YAPILSAYDI BAŞARISIZ OLURDU


15 Temmuz’da yaşananları hatırlatan Eşkil, 15 Temmuz’da milletin destansı bir duruş sergilediğini ve tüm dünyaya örneklik teşkil ettiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mısır’da Mursi’ye yapılan darbe, 15 Temmuz’dan sonra gerçekleştirilseydi başarısız olurdu. Çünkü 15 Temmuz direnişi tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Millet olarak alanlarda irademize sahip çıktık. Milletimiz, dış destekli paralel maşaların kalkışmasını başlarına yıktı. Türkiye darbeye karşı destansı bir duruş örneği sergilemiştir.”


Eğitim Bir Sen’in 400 üyesiyle Türkiye’nin eğitim hizmet kolunda en büyük sivil toplum örgütü olduğunu kaydeden Eşkil, “Yönetime katılmanın yolu örgütlü olmaktan geçmektedir. Bu millet, hiç kimsenin cemaatine, cemiyetine, vakfına, derneğine, platformuna bakmaksızın bir çatı altında aynı refleksle, hak ve özgürlük merkezli bir yaklaşımla toplanmayı başardı. Eğitim Bir Sen ailesi, 400 üyesiyle örgütlülüğü en iyi şekilde temsil ettiği için bu ülkede yol alınıyor, yol açılıyor ve mesafe kat ediliyor.” diye konuştu.


Eşkil, sadece sendikacılık yapmadıklarını, ülkenin demokratikleşmesi yolunda da adımlar attıklarını söyledi. Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon fethi sırasında söylediği, “Ana ana, bu zahmetler Trabzon için mi sanırsın? Bütün zahmetlerimiz, ahirette Allah’ın huzurunda yüzümüz kara çıkmasın diyedir” sözünü hatırlatan Eşkil, Eğitim Bir Sen olarak böyle bir anlayışı şiar edindiklerini vurguladı.


28 ŞUBAT’A ZEMİNİ BEŞLİ ÇETE HAZIRLADI


28 Şubat sürecinin hazırlanmasında legal görünümlü illegal yapıların aktif rol oynadığını belirten Eşkil, “Rahmetli Erbakan ve hükümetinin düşürülmesine yönelik Beşli Çete merkezli destek oluşumlarını hatırlayalım. Eğer o gün bu girişimlere cevap verecek nicelik ve nitelikte sivil toplum zemini olabilseydi, bugün Türkiye’nin durumu da gelecek hikâyesi de çok farklı olurdu. Demokrasinin, sivilleşmenin, özgürleşmenin kesintisiz ve sorunsuz bir içerikle hayat bulması, devlet karşısında sivil toplumun güçlendirilmesiyle mümkündür. Mesela kılık ve kıyafet özgürlüğü noktasında hem toplumda hem de kamu görevlileri zemininde oluşan beklentinin ve yasakların ürettiği tepkinin demokratik bir yöntemle seslendirmesi olan imza kampanyası düzenledik. Sonucunda 12 milyon imza toplandı. Bu sayıda bir imzayı ve bu imzaların sahibi olan insan kitlesini karşısına almak siyaset için imkânsızdır. Yıllarca Türkiye’nin gündemini meşgul eden başörtüsü yasağı kaldırılırken, muhalefet partilerinden, başörtüsü karşıtlığı ile bilinen örgütlerden kayda değer tek bir tepki gelmedi. Nedeni, Eğitim Bir Sen’in ve bağlı bulunduğumuz konfederasyonumuz Memur-Sen’in topladığı 12 milyon imza ve bunun ürettiği toplumsal farkındalıktır” ifadelerini kullandı.


15 TEMMUZ’DA ABD/BATI YANLIŞ YERDE DURDU


FETÖ, “15 Temmuz’da en berbat şekilde geldiler ve bu milletin tarihindeki en büyük ihaneti yaşattılar. Milletin jetleriyle millete saldırdılar. Onlar bu hainliği yaparken, İstanbul’da Büyükada’da, 13 CIA Orta Doğu uzmanı operasyonu yönetiyordu. ABD başkan adaylığı sürecinde Trump ifade etti, başarısız oldular, başaramadılar. 15 Temmuz sürecinde ABD/Batı doğru yerde duramadı, sınıfta kaldı. Hain girişimin seyrine göre tavır belirlediler, ABD’den ilk tepki iki saat sonra geldi. İlk başta taraf dediler, sonra taraf seçtiler. Meşru hükümetin yanında yer aldıklarını deklare etmek zorunda kaldılar. Müttefiklik hukuku, terörist başını iade etmeyi ve kendi ülkelerindeki bu kirli yapılanmanın faaliyetlerini durdurmayı gerektirir. ABD’den bunu bekliyor ve istiyoruz” dedi.


TÜRKİYE, KÜRESEL DÜZENE TEPKİ GÖSTERDİĞİ İÇİN HEDEFTE


“Sorun, Erbakan Hoca’nın dediği gibi, Türkiye’nin şeftali değil, motor üretmesidir” diyen Eşkil, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye, kendi topunu tüfeğini ürettiği, yatırım alanlarında millileştirme projelerine imza attığı için hedefte. Türkiye, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyerek, emperyalist düzeni eleştiren, İsrail’e ‘One Minute’ diyerek açıktan gözdağı veren bir lidere sahip olduğu için hedefte. Yiğit düştüğü yerden kalkar, ayağa kalkma zamanı geldi.”

 

Son Güncelleme: 21.01.2017 17:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.