'Suriye'de insanlık yok edilmekte'

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

03 Kasım 2016 Perşembe 13:18
'Suriye'de insanlık yok edilmekte'


Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Saatcı, yaptığı değerlendirmelerde şunları ifade etti; ”
Suriye’de devam eden iç savaşta insanlık yok edilmektedir. Acımasız ve gaddar bir savaş yaşanıyor. Emperyalistler Musul üzerinden yeni talan siyasetini hayata geçirmek için bölgemizde uzun yıllara yayılacak çatışma alanları oluşturmak için sinsi bir strateji yürütüyorlar. Terör örgütlerini kendilerine müttefik yapan emperyalist ülkeler, geçen yüzyıl belirledikleri sınırlar içinde bir kere daha ameliyat yaparak, Türkiye’nin İslam dünyasıyla bağını koparmak istiyorlar. Bölgenin toplumsal dokusuyla oynamaya yeni gettolar oluşturmaya hevesleniyorlar. Yarım yüzyıldır etnik merkezli çatışmaların ateşini harladılar. Biliyorlar ki Müslümanlar ayrışırsa, birbirleriyle kapışırlarsa, işgalleri de, sömürmeleri de, yok etmeleri de daha kolay olacak. Türkiye devleti ve milletiyle bu sinsi oyunu gördü ve bozmak için sahaya indi. Çünkü Musul kilit taşıdır. Çünkü Suriye, bizim bir parçamızda. Ne yazık ki bölgemizdeki bazı ülkeler bu tezgaha düştüler bu oyuna teşne oldular. Bunun adı bir akıl tutulmasıdır. İdrak ve izan yoksunluğudur. Çünkü emperyalizmin hedefi tüm bölge halkları, tüm bölge devletleridir.

Bizim kitabımızda, inancımızda umutsuzluğa yer yok. Hayatımızda da olmamalı. Biz şu anki tavrımızı sürdürür, akıl ve idrakimizi kullanırsak, müstebit istilacı yenilgiyi tadacak, seferimiz zaferle taçlanacaktır. Biz tarih boyunca kaç büyük felaket atlattık. Kaç kıtadan kurtulduk. İnşallah bunu da atlatacağız. Ama bunun ön şartı çok çalışmak. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Medeniyet bilincimizden hareketle, bu köhne ve kalleş düzenin dünyaya hakim olmasını engel olmayı varlık sebebimiz olarak görüyoruz.

Türkiye, milleti ve devletiyle dedi ki; ‘Biz varız. Biz varolduğumuz müddetçe de Allah’ın izniyle oyunlarınız tutmayacak.’ Bu söz, kadınından erkeğine, yaşlısından gencine topyekün bir milletin derinlerde sakladığı imanının ifadesiydi. Karşımızdakiler de en çok bundan korkuyorlar. Bizim öncülüğümüzün onların ve düzenlerinin sonu olacağını çok iyi biliyorlar. Şimdilerde bazıları eski alışkanlıklarına geri dönerek bu şuuru meydana getiren imanın üzerini örtme telaşı içine girdiler. Ama başaramayacaklar. 15 Temmuz imanımızla bezenen bir fikirdir. 15 Temmuz’da darbeyi bitiren, darbecileri dize getiren milletin iman taarruzudur. Bu fikir, bütün dünya mazlumlarına umut, yeni bir dünyanın mümkün olduğunu muştulayan kutlu nefestir. 15 Temmuz’da sokaklara çıkanlar, elleriyle ateşi söndürenler, hesaplaşma peşinde olanların hesabını bozarak, geçmişten geleceği bir köprü olmuşlardır. 15 Temmuz, tarihin bu topraklara ve bu toprakların insanlarına yüklediği idraki yeniden sahneye çıkarmıştır. Yeter ki biz bu bilinci hep canlı tutarak, istikameti bozmadan, heyecanı kaybetmeden soylu mücadelede kararlı olalım. Yeter ki, o gün şehit olanların bize yüklediği sorumluluğu doğru bir şekilde anlayıp, önce kendi medeniyet havzamızda, sonra bütün dünyada kendi değerlerimizle, yeni arayışların kapılarını aralayalım. Memur-Sen, nasıl ki 15 Temmuz’un ilk saatlerinden itibaren bu bilinç ve inançla sokaklara döküldüyse, aynı inanç ve şuurla yoluna devam edecektir.

213 tarihi kazanıma imza atan teşkilatız. Genel toplum sözleşmenin oluşturduğu memnuniyet üyemiz olsun olmasın herkesin hakkımızı teslim etmesine vesile oldu. Bazı hizmet kollarına ilişkin masada karar altına aldığımız üzerinde çalışılacak başlıklar söz konusuydu. Bunlara ilişkin 2. Toplum sözleşme gibi adlandırılacak şekilde Devlet Personel Başkanlığı’nda maddeleri masaya yatırdık. Bayram öncesi ‘çifte bayram olsun, uzlaşılan maddeler açıklansın’ diye Çalışma bakanımızla teklifimizi paylaştık. Fakat bayram sonrasına kaldı. Bayram sonrası ise 15 Temmuz gündemi Türkiye’de çalışma hayatı gündemi dahil bütün gündemi alt üst etti. Çalışma bakanının değişmesi yeni bakanın göreve başlaması dolasıyla yapılan çalışmaların aktarılması, gelinen noktanın izah edilmesi hususunda girişimlerimiz oldu. Eurocontrol, KİT'lerde temel ücret gruplarının 5’ ten 3’ e indirilmesi, yıllık izinlerin bir sonraki yıla devri gibi başlıklar başta olmak üzere üzerinde çalışılan, konuşulan kazanımların hayata geçmesinde ısrarcı kazanım hanesine yazılmasında kararlıyız. Bazı kazanımların 31 Ocak 2016 tarihinde hayata geçmesi gerekiyordu, ilgili tarihten itibaren uygulanması yasal bir zorunluluk. Konfederasyon olarak çalışmalarımız, görüşmelerimiz ve gayretlerimiz devam ediyor. Hükümete çağrımız 15 Temmuz ile ilgili atılması gereken acil adımlar atıldı. Acilen çalışma gündemine ve ülkenin beklediği büyüme ve gelişme gündemine daha çok odaklanmasıdır.” 


Son Güncelleme: 03.11.2016 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.