Tıbbi Aromatik Bitki üretimi için düğmeye basıldı

Vali Necmeddin Kılıç, Tıbbi Aromatik Bitki Üretimi için düğmeye bastı.

25 Nisan 2017 Salı 09:37
Tıbbi Aromatik Bitki üretimi için düğmeye basıldı

Vali Necmeddin Kılıç, Tıbbi Aromatik Bitki Üretimi için düğmeye bastı.



Çorum Ülkemizin Tıbbi Aromatik Bitki Üretimini Yönlendirecek ve Çorum Tıbbi Aromatik Bitki Üretim Merkezi Haline gelecek.
Çorum Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:



“Üretilen fideler bal ormanlarında ve meralarda kullanılacak. Kuzularda arılarda artık tıbbi aromatik bitkilerle beslenecek. 
İlimizde Dodurga’da öncelikli olmak üzere atıl durumdaki hazine arazileri değerlendirilerek tıbbi aromatik bitkiler üretilecek.



ÇORUM ARTIK KAPARİYE SAHİP ÇIKIYOR


Türkiye Zararlı Diyerek Söküyor, İspanya Para Basıyor,
Çorum artık kapariye sahip çıkıyor.
Dodurga Tıbbi ve Aromatik Bitki Vadisi Olarak Planlanmıştır. Fide Üretim Seraları ve 3000 Da. Alan Üzerinde Ekim Yapılması Planlanmaktadır.



Çorum Dodurga Berk Köyü doğadaki sağlık deposu ve doğal ilaç fabrikası. Osmanlı Mutfağının vazgeçilmez ürünü kapari (Gebere) Dodurga da yeniden canlanıyor. Almanlar Kapari’nin 472 çeşit turşusunu yapıyor. MS hastalığında, ilaç, kozmetik ve boya sanayinde en önemli bitkilerden birisi."




Son Güncelleme: 25.04.2017 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.