'Türkiye'de darbe dönemleri kapandı'

Anadolu Eğitim Sendikası (AES) İl Başkanı Nihat Örs 15 Temmuz akşamı gerçekleşen darbe girişiminin karşısında olduklarını ve lanetlediklerini belirtti.

16 Temmuz 2016 Cumartesi 16:53
'Türkiye'de darbe dönemleri kapandı'

Anadolu Eğitim Sendikası (AES) İl Başkanı Nihat Örs 15 Temmuz akşamı gerçekleşen darbe girişiminin karşısında olduklarını ve lanetlediklerini belirterek “Türkiye’de darbe dönemleri kapanmıştır. Anayasal düzen hiçbir şekilde kesintiye uğratılamayacaktır. ” dedi.


Anayasal hukuk düzenine, demokratik işleyişe karşı girişilen her türlü hareketin, yapılanmanın karşısında devletimizin devamı milletimizin selameti için birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin, tepki göstermenin tarihe geçen bir örneğinin yaşandığının  altını çizen Nihat Örs, tanklarla, silahlarla milletin egemenliğine kast edenlerin hiçbir zaman iflah olmayacaklarını söyledi.

Örs açıklamasında şu görüşlere yer verdi.


“Milletimizin geçmişte yaşadığı bunca acı tecrübeye rağmen hâlâ darbeye dayanarak demokratik işleyişi değiştirmek isteyenlerin olması acizliğin en üst noktasıdır. Millet iradesinin ,milli egemenliğin tecelli ettiği meclis, milletin koruması altındadır. Buraya yapılan her türlü dış müdahale milletin varlığına yapılmış bir müdahaledir. Türk milletinin meclisine bomba atarak milletin tarihinde unutulmaz acılar bırakmaktan çekinmeyen gözü dönmüşler nasıl olur da millet adına iş yaparlar?  Darbe acısı yaşamamış bir nesil yetişiyorken onlara bu acıyı yaşatanları, sebep olanları, asla unutmayacağız. Bu vesile ile millet için canını ortaya koyan şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, milletimize baş sağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz."



Son Güncelleme: 16.07.2016 17:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.