'Türkiye'de yaşama hakkı tehlike '

Çorum Barosu, Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle basın toplantısı gerçekleştirdi.

09 Aralık 2015 Çarşamba 13:26
'Türkiye'de yaşama hakkı tehlike '

Çorum Barosu,  Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle basın toplantısı gerçekleştirdi.

Baro binasında gerçekleşen toplantıda konuşma yapan Baro Başkanı Avukat Altan Akpınar, 10 Aralık 1948 tarihinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edildiğini belirterek, aradan 67 yıl geçmesine rağmen insan hakları ihlallerinin günümüzde Türkiye’de en önemli sorunlar arasında yer aldığını ifade etti.

Konuşmasında Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi olayına da değinen Akpınar, olayın ardından 11 gün geçmesine rağmen olayın faillerinin yakalanmadığını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

"10 Aralık 1948 tarihinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bu tarih bu nedenle Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Aradan geçen 67 yıla rağmen insan hakları ihlalleri günümüzde de ülkemizin ve dünyanın en önemli sorunları arasında yer alıyor. Çok yakın geçmişte yaşadığımız Reyhanlı, Suruç, Dağlıca ve Ankara' da patlatılan bombalar yüzünden katledilen vatandaşlarımız, en önemli insan hakkı olan yaşama hakkının dahi tehlikede olduğunun göstergesidir.

Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi'nin hain saldırı sonucunda hayatını kaybetmesinin üzerinden geçen 11 güne rağmen olayın failleri yakalanamamıştır. Bugüne kadar şüpheli sıfatı ile dahi kimsenin ifadesi alınmamıştır. Yetkililerden bu olayın derhal aydınlatılması için üzerlerine düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmelerini talep ediyoruz.

ŞEHİDE RAHMET, TERÖRE LANET

İnsan Hakları Gününde gelen şehit haberi ile Çorum bir kez daha yasa bürünmüştür. Nusaybin' de çıkan çatışmada şehit düşen Polis memurumuz Mesut Demirkan' a Allah’tan rahmet, ailesine, emniyet camiasına ve ulusumuza sabır ve başsağlığı diliyor, bir kez daha terörün her türlüsünü amasız, fakatsız, lakinsiz şiddetle lanetliyoruz.

İnsan haklarının yılmaz savunucuları olan biz avukatlar; her insanın bir gün insan hakları ihlalleri ile karşılaşabileceğinin ve insan onuruna yakışır bir dünyanın ancak insan haklarının tam korunması durumunda olabileceğinin bilinciyle, insan hak ve özgürlüklerinin, hukukun, adaletin herkes için korunup hayata geçirildiği bir dünyada yaşamayı diliyoruz.”



Son Güncelleme: 09.12.2015 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.