Uslu, Anıtkabir ve Birinci Meclisteki törenlere katıldı

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ve devlet erkânı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

23 Nisan 2017 Pazar 15:33
Uslu, Anıtkabir ve Birinci Meclisteki törenlere katıldı

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ve devlet erkânı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.



Anıtkabir'de düzenlenen törene, TBMM Başkan vekili Ahmet Aydın'ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başbakan yardımcıları, bakanlar, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, Niğde Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erdoğan Özeğen ve milletvekilleri katıldı.

Aslanlı Yol'da yoğun kar yağışı altında yürüyerek Atatürk'ün mozolesine gelen heyet, TBMM Başkanvekili Aydın'ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir özel defterini imzalayan Aydın, deftere şunları yazdı:



"Devletimizin yeniden bağımsız olmasının, milletimizin hürriyetine kavuşmasının karargâhı görevini üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu yıl 97'nci yılına girmiş bulunmaktadır. Sevinçliyiz, gururluyuz.  Türkiye Büyük Millet Meclisinin 26'ncı dönem üyeleri olarak hedefimiz, devletimizin ve milletimizin ilelebet payidar kalmasına hizmet etmektir. Kurucusu olduğunuz Meclisimiz, mirasınızı güçlendirerek geliştirecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, milletimizle dayanışma içinde daha güzel yarınlar için çalışmalarını sürdürecektir.  Emanetiniz ehil ellerdedir. Ruhunuz şad olsun."

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, TBMM’nin açılışının 97’nci yıldönümü nedeniyle Birinci Mecliste düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Milletin iradesini hiçe sayan 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı TBMM üyeleri tek vücut olarak direnmiş ve milletin iradesine sahip çıkmıştır. Bundan sonra da 15 Temmuz’da yaptığımız gibi siyasi fark gözetmeksizin millet olarak bu iradeye her zaman sahip çıkmalıyız” dedi.




Birinci Meclis’te tören düzenlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 97’nci yıldönümü dolayısıyla Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisinde tören düzenlendi. Törene; TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, TBMM Divan Üyeleri ve milletvekilleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, “Birinci Meclis olağanüstü yetkilere sahip bir meclisti. Bütün haklar seçim ile belirlenmiş, bütün yetkiler seçimle verilmiştir. Kabul edilen ilk anayasamızda vatanın birliği ve milletin bütünlüğünün yegane temsilcisinin TBMM olduğu vurgulanmıştır. TBMM 97 yıldır bu onuru taşımaktadır. Birinci Meclisteki farklı fikirlere sahip milletvekilleri de milletin temsilcileri olarak görev yapmışlardır. Onlar fikri ayrılıklarını, devletimizin bağımsızlığına ve milletin hürriyetine kavuşmasına muhalefet sebebi olarak kullanmamışlardır. Birinci Meclisin taşıdığı bu asil davranışı hepimiz korumalıyız. Onların hassasiyetine bugün daha çok ihtiyacımız vardır. Türkiye Cumhuriyeti devletini göz bebeğimiz gibi korumak zorundayız” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Aydın, Meclis Şeref Defteri’ni imzaladı. Daha sonra TBMM Başkanvekili Aydın, MHP Genel Başkanı Bahçeli, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve beraberindeki milletvekilleri Birinci Meclisi gezdi. Ankara Seğmenler Kulübünün yaptığı gösterinin ardından program sona erdi.


Son Güncelleme: 23.04.2017 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.