Yozgat Valisi’nden havaalanı yorumu

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat’ın havaalanına Çorum’dan daha fazla ihtiyacı olduğu yorumunda bulundu.

07 Mart 2017 Salı 14:41
Yozgat Valisi’nden havaalanı yorumu

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat’ın havaalanına Çorum’dan daha fazla ihtiyacı olduğu yorumunda bulundu.


Yozgat Valiliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen Necip Fazıl Sempozyumu’na katılan 
Yeni Akit Gazetesi’nde Fatma Gülsen Koçak’a kentle ilgili röportaj veren Vali Yurtnaç, ‘havaalanı yatırımcıyı Yozgat’a mı çekecek’ sorusuna  dikket çeken bir yorumda bulundu. 
İşte Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ın havaalanı ile ilgili sözleri:

“Yatırımlar son 10-14 yıldan bu yana yapılmış. Uzun yıllardan beri havaalanı isteniyor, havaalanı üçüncü organize sanayinin yanına yapılıyor. Bu sene yatırım programına girdi. Şimdi diyorlar “Yozgat’a havaalanına gerek var mı?, Çorum’a mı Yozgat’a mı lazım?” Çorum’un yanıbaşında 40 km ötede Merzifon var oraya mı yaparsınız, yoksa bizde 200 km uzaklık oraya mı. Havaalanı hızlı ulaşım, sanayinin gelişmesi ve işsizliğin ortadan kalkması için önemli. İstanbul’daki bir sanayici buraya bir yatırım yapacak. Buraya çabucak ulaşmak istiyor. Ayrıca hızlı tren var, 2.5 saatlik yol; Ankara 50 dakikaya düşüyor. Üç sene içerisinde hizmete girecek.” 



Son Güncelleme: 07.03.2017 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sungurlu 2017-03-07 15:13:08

Ne anlayalım bu yorumdan?

Avatar
Uyanin 2017-03-07 21:11:06

Yozgat ta Yüksek Hızlı Tren var Hava Alanı da yapılsın Çorum uda yozgat a baglasinlar sorun çözülür Çorum un 15 yılda kaç Bakanı oldu hatırlayan varmi