27 yıllık tecrübeyi paylaştı

Türkiye'nin tanınmış foto muhabirlerinden Mustafa Abadan, Çorum Fotoğraf Kulübü'nün (ÇFK)...

03 Ağustos 2015 Pazartesi 12:13
 27 yıllık tecrübeyi paylaştı


Türkiye'nin tanınmış foto muhabirlerinden Mustafa Abadan, Çorum Fotoğraf Kulübü'nün (ÇFK) davetlisi olarak Çorum'a geldi.


Dil ve Edebiyat Derneği'nde gerçekleştirilen söyleşiye, Çorum Fotoğraf Kulubü Başkanı Atakan Akman ile yönetim kurulu üyeleri, kursiyerler ve fotoğraf severler katıldı. Abadan, söyleşide 27 yıldır sürdürdüğü meslek hayatındaki tecrübelerini fotoğraf severlerle paylaştı.


'FOTOĞRAF BENİM HAYATIM’


Konuşmasında fotoğrafın hayatında büyük önem taşıdığını belirten Mustafa Abadan,''Fotoğrafla ilgili olmak bana yetiyor. Gittiğim yerlerde en çok bana şu soruyu soruyorlar. Foto muhabiri olarak cüzdanınızla mesleğiniz arasında sıkıştığınız oldu mu ? Hamdolsun hiç sıkışmadım, sıkışsam şuan burada sizlerle olmazdım. Fotoğraf benim hayatım, herşeyim.'' dedi.


Abadan, söyleşide kendi objektifinden çektiği fotoğrafları slayt halinde izleyicilere sundu. Afganistan savaşında çektiği savaşın fotoğraflarını da aktaran Abadan, savaşın en mağduru çocuklar olduğu için fotoğraflarında çocuklara ağırlık verdiğini söyledi.


'İKİ ŞAİRİ FOTOĞRAFLADIM'


Bülent Ecevit ile ABD eski Başkanı Clinton'ı birlikte gösteren,  çok konuşulan o fotoğrafa da değinen Abadan, ”Ben iki şairi fotoğrafladım. Hiçbir siyasi amacım yoktu. O fotoğraf, sadece iki  şairin oturup konuşmasının fotoğrafı idi. O fotoğrafta gayri ahlaki hiç birşey yok.'' dedi.


Söyleşi Mustafa Abadan'a plaket verilmesinin ardından sona erdi.



Son Güncelleme: 03.08.2015 12:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.