Çorum Ağırlaması ile karşıladılar

Vali Kılıç ve Sungurlu Kaymakamı ‘Çorum Tanıtım Günleri’nde davul-zurna eşliğinde halay çekti.

17 Kasım 2017 Cuma 11:30
Çorum Ağırlaması ile karşıladılar

Ankara’da düzenlenen ‘Çorum Tanıtım Günleri’nde Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç ile davul-zurna eşliğinde halay çekti.

Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi işbirliği ile Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 4. ‘Çorum Tanıtım Günleri’ dün düzenlenen törenle kapılarını açtı.

Açılışını TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yaptığı Çorum Valisi Necmeddin Kılıç beraberinde AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile stantları gezdiler.

Sungurlu Kaymakamlığının standını ziyaret eden Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kaymakam Mitat Gözen’e başarı dilediler.

Vali Kılıç, “Barış ve kardeşliğin kadim medeniyetler şehri Çorum’umuzun 4.Çorum Tanıtım Günlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezinde stantlarımızı ziyaret etmeye devam ediyoruz. Tüm halkımızı Çorum’umuzun güler yüzünü, tarihini, kültürünü ve lezzetlerini görmeye bekliyoruz” dedi.

Ziyarette Sungurlu halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Vali Kılıç ve Kaymakam Gözen, bir süre sonra ekibin arasına katılarak davul-zurna eşliğinde ‘Çorum ağırlaması’ halayını çektiler. İzleyenlerden tam not alan Vali ve Kaymakam, uzun süre alkışlandı.

19 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek olan “Çorum Tanıtım Günleri” kapsamında ziyaretçilere Çorum’un yerel kültürüne ait yöresel gıda ve ürün sunumları, Türk Halk Müziği konserleri, Çorum yöresi halk oyunu gösterileri, semah gösterimi, Kafkas Halk Dansları gösterisi, sıcak Çorum Leblebisi ikramı ve satışı, Hitit Kıyafetleri Defilesi, çeşitli fotoğraf sergileri, bir ritüel olarak mevlit ve düğün törenlerinin vazgeçilmez yemeği “İskilip Dolması” ve “tel tel tatlı” ikramı ile eskimeyen geleneklerden “yöresel kına gecesi” eğlencesi sunumu yapılacak.

Son Güncelleme: 18.11.2017 00:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.