Dominik’te konferans verdi

Yüksek Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın davetlisi olarak Dominik Cumhuriyeti'ne...

23 Haziran 2015 Salı 14:43
 Dominik’te konferans verdi


Yüksek Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın davetlisi olarak Dominik Cumhuriyeti'ne giden Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Taylan Özkan, ‘Parazitoloji’ konulu bir dizi konferans verdi.


İlki başkent Santo Domingo'da gerçekleşen XI. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi’nde, ‘Blastocystis: Gerçekten Patojen mi?’ başlıklı bir sunum yapan Prof. Dr. Özkan, daha sonra Punta Cana'da XII. Orta Amerika ve Karayipler Parazitoloji ve Tropikal Hastalıklar Kongresi’ne katılarak ‘HIV ve Leishmaniasis’ konusunda bilgi paylaşımında bulundu.


Bakanlık ve Santo Domingo Özerk Üniversitesi yetkilileriyle görüşmeler yapan Prof. Dr. Ayşegül Taylan Özkan’a, Müsteşar Dr. Placido F. Gomez Ramirez ve Enstitü Başkanı Prof. Dr Modesto Cruz eşlik etti.


Türkiye ve özellikle de Hitit Üniversitesi ile işbirliği yapılmasından büyük bir mutluluk duyulacağını belirten Müsteşar Dr. Placido F. Gomez Ramirez ve Enstitü Başkanı Prof. Dr Modesto Cruz, karşılıklı iş birliği yapılabilecek konular hususunda fikir alışverişinde bulundular.


Prof. Dr. Ayşegül Taylan Özkan, Dominik Cumhuriyeti’nin başlıca televizyon kanallarından biri olan Uno mas Uno (1+1)'da da İspanyol ve Portekizli meslektaşlarıyla birlikte canlı yayına katıldı.




Son Güncelleme: 23.06.2015 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.