‘Erdoğan’a destek için geldim’

AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Arif Ersoy, Mecitözü, Ortaköy, partisinin Alaca...

27 Şubat 2015 Cuma 11:04
 ‘Erdoğan’a destek için geldim’


AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Arif Ersoy, Mecitözü, Ortaköy, partisinin Alaca, Boğazkale ve Sungurlu ilçelerinde teşkilat ziyaretlerinde bulundu. Yoğun katılım ile gerçekleştirilen ilçe teşkilat ziyaretlerine Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç, İl Başkan Yardımcısı Erhan Akar, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Ayhan Boyraz, Merkez İlçe eski Başkanı Ünal Sarıoğlu ile teşkilat mensupları katıldı.


Arif Ersoy, teşkilatlarda yaptığı konuşmada Anadolu inkılabına değindi, tarihi süreci özetleyerek bugünlere geldi.


İşte Ersoy’un konuşması:


“Anadolu inkılabının önderleri 1930’larda ortaya çıktı. Zamanın zor şartları altında bu inkılaba önderlik eden Bediüzzaman Hazretleri, Süleyman Efendi Hazretleri vardı. Mehmet Zahit Kotku, Mahmut Efendi, Necip Fazıl ve diğer alimlerimiz vardı. Anadolu İnkılabıyla mücadele veren Erbakan Hoca ve Recai Kutan demokratik çabalarıyla devlet yönetiminde yer aldılar. 1969’da Anadolu inkılabı bir siyasi proje olarak gündeme geldi. 1930’larda başlayan Anadolu inkılabı 2015 seçimlerinde yangın yerine dönen İslam coğrafyası için Yeni Türkiye’ye dönüşecektir. Ancak Yeni Türkiye temel değerlerinden yükselen, ileri demokrasi normlarında yeni bir anayasa ile yükselecektir.’


100 yıl önce Abdulhamit Han’a yapılanların aynısı bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yapılıyor. İslam coğrafyası yangın yerine dönüştürülüyor. Aynı söylemler üzerinde engellemeler yapılıyor. O yüzden 2015 seçimleri tarihimizin en kritik dönüm noktalarından birini ifade ediyor. Bu durumda kararımı vermem gerekti. Hemşehrilerimin isteğinden sonra zaman uzaktan bakma zamanı değildir dedim. İslam coğrafyası alevler içinde ve bu alevleri Türkiye’ye sıçratmak isteyenlere karşı burada olmam gerekliydi. Öyleyse gün ateşi söndürme günüdür. Gün İslam aleminin içerisinde bulunan tehlikeyi bertaraf etme günüdür. Bunu kim yapacak, tarihte bizim ecdadımız yaptı, şimdi sorumluluk bizdedir.’


Öyleyse bugün mesele parti meselesininde ötesinde. Sayın cumhurbaşkanımıza yapılan saldırı Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne yapılan saldırıdır. Öyleyse bu seçimde koştuk burada görev aldık. Niçin AK Parti tekrar ediyorum; çünki bugün bu yangını söndürmek gücüne AK Parti sahiptir. Güç için gelmedim, ama Allah bu görevi vermiş. Yangın olduğu zaman kime gelip anlatacaksınız; yakınlarınıza. Siz benim yakınlarımsınız. Ben İstanbul’dan, Ankara’da aday olabilirdim. İsteseydim başka illerden de aday olabilirdim. Dedim ki yeni bir projeyi başlatıyorsanız önce akrabalarınıza anlatacaksınız. Teklike varsa yakınlarınıza anlatacaksınız. Onun için geldim aday oldum. Bu alevi birlikte söndüreceğiz. Niye diğer partilere gidip aday olmadınız, niye Saadet Partisi’nden aday olmadınız? Şimdi yangın olduğu zaman yangını kim söndürecekse ona gidersiniz. Uzakta bazı insanlar yangını gördükleri halde birbirleri ile dövüşüyorlar. Yangını söndürme güçleri yoksa  oraya niye gideceksiniz.


Türkiye’nin mevcut anayasası değişmeli. Bu anayasa  askeri darbelerin anayasası. Bu anayasa problem üretiyor. Bunu AK Parti değiştirecek. Öyleyse bu seçim yeni Türkiye’nin inşa seçimidir. Siz bana yetkiyi verirseniz sizin adınza bu yeni anayasanın  Yeni Türkiye’nin anayasasının çıkartılmasında aktif rol oynayacağım. Devlet yapısını baştan aşağı yenileyeceğiz. Siyasi, iktisadi, eğitim yapısını yeniden düzenliyeceğiz. Problem üreten yapı değil, problem çözen bir yapı oluşturacağız. Türkiye’de büyük değişiklikler yaptık. Ama niye problemler bitmedi? Yeni anayasa ile bu bozuk çarkı değiştirip dünyanın en ileri en demokratik anayasasını çıkartacağız. Burdaki partilere selam söyleyiniz. Korkmasnlar, biz yeni demokratik bir anayasa  çıkartacağız. Sizden yetki istiyoruz. Yetkiyi verirseniz bunu yapacağız.”



Son Güncelleme: 27.02.2015 15:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.