Köse’nin tuhaf Suriye yorumu

Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına...

17 Nisan 2014 Perşembe 10:23
 Köse’nin tuhaf Suriye yorumu


Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında yerel seçimde siyasi partilerin aldığı oy sayıları iktidar ile muhalefet arasında tartışmaya neden oldu.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, teklifle yasa dışı bir örgüt kurulduğunu öne sürerek, "MİT'ten ürkmemek mümkün mü?" diye sordu. MİT'in kendisini fişlediğini belirten Köse, bunun nedeninin açıklanmasını istedi.

Köse, Türkiye'nin Suriye'de kimyasal silah kullandırdığının iddia edildiğini, MİT'in bu ülkedeki iç savaşa müdahale ettiğini ve silah gönderdiğini öne sürdü.

Köse'nin sözlerine cevap veren Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bu suçlamaları reddettiklerini belirtti ve bu konularda gerekli açıklamaların yapıldığını anımsattı.

Türkiye'nin ne el Kaide'ye ne IŞİD'e destek verdiğini ve tanıdığını vurgulayan Atalay, "Bunlar Suriye'de ve İslam dünyasında terör örgütü olarak tanımlanır. Yaptıkları faaliyetler İslam'a da zarar vermiştir, İslam'ın terörle irtibatlanmasına neden olmuşlardır. Özellikle IŞİD, Esed rejiminin elinde enstrüman olarak kullanılıyor. Bir yazarın yazmasıyla hükümete mal edilecek şekilde dile getirilmesini tasvip etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’a da cavep veren Köse, "Ben seni Madımak'ta benzin taşıyanlar arasında gördüm. Muhalefet sandık dayağı yiyebilir ama yetim hakkı yemiyoruz"dedi.








Son Güncelleme: 17.04.2014 10:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.