Uslu Memur Sen’in Genel Kurulu’na katıldı

Memur-Sen 5. Olağan Genel Kurulu Ankara’da yapıldı. Genel Kurula Başbakan Prof. Dr. Ahmet...

19 Nisan 2015 Pazar 22:52
 Uslu Memur Sen’in Genel Kurulu’na katıldı


Memur-Sen 5. Olağan Genel Kurulu Ankara’da yapıldı. Genel Kurula Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Memur-Sen Onursal Başkanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Gündoğdu ve çok sayıda Memur-Sen üyesi katıldı.


Memurlara ek derece konusunda seçimden sonra gerekli düzenlemeyi yapacaklarını dile getiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Önümüzdeki dönemde de inşallah toplu sözleşme seçimlerden sonra geldiğinde de yine karşılıklı anlayış içinde bütün sorunları çözmeye kararlıyız ama sizin özel talebiniz olan ve uzun zamandır gündeme getirilen ek derece talebi konusunda, 15 Ocak 2005'ten sonra memuriyete başlamış olanlara 1 derece ek derece verilmesi konusunda da prensip kararı aldık. Seçimden sonra atacağımız ilk adımlardan birisi de bu olacak." dedi.


Temellerini birlikte attıkları Memur-Sen’in Ankara’nın en muhteşem salonlarında genel kurul yaptığını ifade eden AK Parti Çorum Milletvekili Uslu ise, “Dün kendi ofislerimizde Genel Kurullarımız yapmak durumundaydık. Bugün Elhamdülillah Türkiye’nin en büyük sendikası haline geldi. Bu binaya taş koyan, emmeği geçen herkesi kutluyorum. Başta Mehmet Akif İnan Hocamız olmak üzere vefat eden Memur-Sen üyelerini rahmetle anıyorum. Bugün Memur-Sen Konfederasyonu 5. Olağan Genel kurulunu gerçekleştiriyor. 10 yıl kurumların hayatında çok kısa bir süredir. Sokağa çıktığınızda birçok 100 yıllık diye tabela görebilirsiniz. Oysa 100 yıllık Parti, Sendika göremiyorsanız demek ki, Demokrasinin kültürü, gelenekleri oluşmamış demektir. Bugün şikâyet edip, yakındığımız hususlar varsa biliniz ki, bu öncelikle demokrasinin kurumsallaşmamış, yeterince gelenekselleştirilmemiş olmasından kaynaklı bir sorundur. Her darbede, her muhtırada partiler, sendikalar kapatılıyor ve bütün gelenekler, bütün hafıza toptan yok oluyorsa orada demokrasinin gelişmesi mümkün değil. O açıdan bizim güzel bir yanımız da Demokrasiye gelenekler bırakıyoruz. Kurumlar kişilere bağlı değildir. Günü birlik politikalarla yönetilmez. Kurumlarda ilkeler geçerlidir. Kurumsal çabalar, hafızalar oluşturulmaktadır. Sloganlarla, sıkılan yumruklarla tatmin olmak durumunda değiliz. Yaşadığımız ait olduğumuz topluma bir şeyler vermek, demokratik, kalkınma, gelişme sürecine katkıda bulunmak istiyoruz.  Sadece tepki veren değil, tenkit eden değil, aynı zamanda teklif eden, proje üreten, hizmet sendikacılığını benimsiyoruz. Sendikalarımız sorunun parçası değil, çözümün tarafı olarak bu ülkenin gelişmesine katkıda bulunmaktadırlar” diye konuştu.


Uslu ayrıca, Memur-Sen 5.Olağan Genel Kurulunda Ankara'dan Milletvekili Adayı olan Eski Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'yu tebrik etti.



Son Güncelleme: 19.04.2015 22:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.