İskilip Akıllı Sayaç’a geçiyor

İskilip Belediyesi su ücreti tahsilâtında adaleti sağlamak, kaçak su kullanımına meydan vermemek, tahsilatta maksimum düzeye...

08 Aralık 2013 Pazar 14:07
 İskilip Akıllı Sayaç’a geçiyor


İskilip Belediyesi su ücreti tahsilâtında adaleti  sağlamak, kaçak su kullanımına meydan vermemek, tahsilatta maksimum düzeye ulaşmak ve gelişen teknolojiden kamu adına en iyi şekilde yararlanmak amacıyla ön ödemeli akıllı sayaç sistemine geçiyor. 

İskilip Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Akıllı sayaç sistemine geçişle birlikte kaçak su kullanımı sıfıra inecek, su kullanımında tasarruf sağlanacak, ev sahibi, kiracı sürtüşmesinin önüne geçilecek, yazlıkçılarla yaşanan sıkıntılar sona erecek. Diğer yandan yeni sistemle zaman, personel, makine, teçhizat ve kırtasiye tasarrufu da sağlanmış olacak.

Geçtiğimiz gün yapılan meclis toplantısında oy birliği ile alınan karar doğrultusunda ön ödemeli akıllı sayaç sistemine kademeli olarak geçilecek. Belediye meclisi tarafından alınan karar göre; 01 Ocak 2014 tarihinden itibaren aktif tüm su aboneleri belirli periyotlarla uygulama kapsamına alınırken uygulamada resmi kurumlara öncelik verilecek.

Sisteme geçişi teşvik etmek ve hızlandırmak amacıyla yüzde 40'a varan indirimlerin yanında çeşitli avantajlarda sağlanıyor. Kendi isteği ile ön ödemeli sayaç sistemine geçecek olan (mesken ve işyeri) abonelerde devir ve nakil ücreti alınmayacak. Sayaç ücretinin anlaşmalı banka kredi kartına 6 eşit takside bölünmesi, 01 Ocak 2014 tarihinden itibaren inşaat ve resmi kurumlar hariç içme suyu abone, depozito ve abone bağlama ücretinin alınmaması da alınan kararlar arasında bulunuyor.

İşyeri, mesken, bağ bahçe su aboneliklerinde akıllı sayaca geçen mükellefler yüzde 40'a varan indirimlerden yararlanacaklar. Akıllı sayaç sistemiyle birlikte İskilipliler  doğal olarak tasarrufa yönelecek. Ücretlendirmede adalet ve hakkaniyet sağlanacak, kaçak su kullanımı önlenecek ve geriye dönük borç biriktirmenin önüne geçilecek, su ücretini zamanında ödeyenlerle geciktirerek ödeyenler arasındaki adaletsizliğin önüne geçilmiş olacak.





Son Güncelleme: 08.12.2013 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.