117 üreticiye 690 hayvan

Genç çiftçi desteği kapsamında 105 üreticiye 630 büyükbaş sığır ve 12 üreticiye 60 adet manda dağıtıldı.

14 Ağustos 2017 Pazartesi 10:38
117 üreticiye 690 hayvan


Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Kapsamında hibe almaya hak kazanan üreticilere hayvan dağıtımları yapılıyor.


Merkez İlçe ve diğer 13 ilçede Genç Çiftçi desteği kapsamında Büyükbaş Hayvan almaya hak kazanan 105 üreticiye toplam 630 büyükbaş sığır ve 12 üreticiye 60 adet manda dağıtımı yapıldı.


“Çorum’da Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hibe Programına müracaat ederek hibe almaya hak kazanan 227 üretici bulunuyor, Proje tamamlandığında bu üreticilere Bitkisel ve Diğer Üretim, Büyükbaş – Manda, Büyükbaş – Sığır, Büyükbaş Hayvancılık Tesis Yapımı ve Hayvan Alımı, İpekböceği, Küçükbaş – Keçi, Küçükbaş – Koyun, Küçükbaş Hayvancılık Tesis Yapımı ve Hayvan Alımı konularında toplam 6.810.000 TL. değerinde hibe verilecek.



Son Güncelleme: 14.08.2017 13:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.