‘Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz’

Kas hastalığı sonucu 3 yaşından itibaren kollarını ve bacaklarını hissetmeyen ve sadece...

23 Ağustos 2015 Pazar 13:30
 ‘Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz’


Kas hastalığı sonucu 3 yaşından itibaren kollarını ve bacaklarını hissetmeyen ve sadece kafası ile iki parmağını hareket ettirebilen Caner Sezer, azimle çalıştığı sınavları başarı ile geçerek devlet memuru oldu.


Gönüllü üniversite öğrencilerinin evine gelerek her gün kendisini ders çalıştırmalarını isteyen Sezer, geçen yıl girmiş olduğu KPSS´den 80 puan alarak, ikinci yerleştirmede İsmail Kakaç İlkokulu´na memur olarak atanmayı başardı.


Engelli olmanın kendisi için bir engel oluşturmadığını söyleyen Caner Sezer, yaklaşık 16 yıldır yakalandığı hastalıkla mücadele ettiğini ve şu anda da ailesinin desteği olmadan yaşamsal faaliyetlerini gerçekleştiremediğini ifade etti. Sezer, "Her gün evimize gelen Hitit Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi´ndeki gönüllü öğrenciler,  3 ay boyunca KPSS sınavına beni hazırladılar.  Üniversite öğrencilerinin yanı sıra apartmanımızda yaşayan üç öğretmen de bana destek oldu. Hayatımda hiç tanımadığım o öğrencilerin sayesinde geçtiğimiz yıl Nisan ayında girdiğim engelli KPSS´den 80 puan aldım.” dedi.


Bir ay önce İsmail Kakaç İlkokulu´na memur olarak atanmasının gerçekleştirildiğini anlatan Sezer, "Ailemin, üniversiteden gelen öğrencilerin, hocalarımın ve yakınlarımın desteğiyle ayakta kalmayı başardım. Buraya kadar gelmekle hayallerim bitmiş değil.  Kamu yönetimi okuyup yine sınavlara girip vali olma hedefim var " diye konuştu.


"Görevi en güzel şekilde başaracağını düşünüyoruz"


Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise Caner Sezer´in diğer engelli aday memurlarla birlikte temel eğitim seminerine katıldığını belirterek, yüzde 96 oranında engelli olan Sezer´in Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki İsmail Kakaç İlkokulu´nda istihdam edilerek hizmet vereceğini söyledi.


Caner Sezer´in seminerden sonra çalışmaya başlayacağını belirten Büyük, "Yüzde 96 oranında engeli mevcut olan Caner Sezer, zihinsel olarak zeki ve başarılı bir arkadaşımız. Girdiği sınavda başarı gösterip azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını kanıtlayarak atanan bu arkadaşımıza da kendi bulunduğu özür durumuna göre okulumuzda görev vereceğiz. Bulunduğu ortamda yapabileceği görevi en güzel şekilde başaracağını düşünüyoruz. Okulda kütüphanede yönlendirme görevi yapabilir ya da santral de görev üstlenebilir. Şu anda temel eğitim seminerleri sürüyor." diye konuştu.



Son Güncelleme: 23.08.2015 13:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.