Cansuyu bu yıl 4 kıta, 33 ülkede

Cansuyu Çorum Temsilcisi Adnan Cıdık, Cansuyu Derneği’nin bu yıl 4 kıta 33 ülkede kurban organizasyonu yapacağını söyledi.

09 Ağustos 2017 Çarşamba 11:19
 Cansuyu bu yıl  4 kıta, 33 ülkede


Cansuyu Çorum Temsilcisi Adnan Cıdık, Cansuyu Derneği’nin bu yıl 4 kıta 33 ülkede kurban organizasyonu yapacağını söyledi.


“Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bu yılda Kurban Bayramında Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslarda mazlumlar ve muhtaçlar için 25-30 bin civarında kurban kesecek” diyen Cıdık, konuya ilişkin açıklamasında şunları dile getirdi:


Ülkemizde fakirimiz ve muhtacımız çok; ama Allah a şükür aç insanımız yok, Asya da ve özelliklede Afrika da sadece Müslüman oldukları için, ölen, zulme uğrayan, göç eden, aç bırakılan milyonlarca insan var sizler yapacağınız yardım ve kurban bağışlarıyla bir nebzecik olsun onların acılarına merhem olabilirsiniz.


Unutmayınız ki bugün rahat olabiliriz ama akıbetimizi hiç birimiz bilemiyoruz; dolayısıyla yarın bizlerin başına ne gelecek bilmiyoruz bakarsınız günün birisinde bizlerde bir ekmeğe muhtaç kalabiliriz.


CANSUYU BU YIL 4 KITA, 33 ÜLKEDE
KURBAN ORGANİZYONU YAPACAK


Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bu yılda Kurban Bayramında Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslarda mazlumlar ve muhtaçlar için 25-30 bin civarında kurban kesecek. Bağışçılardan aldığı kurbanlıkları vekalet yoluyla Türkiye genelindeki muhtaçlara Cansuyu, Yurt dışındaki mazlum coğrafyalarında bu bereketten istifa etmesini sağlayacak. Yardım severler ile yardıma muhtaçlar arasında köprü olmayı sürdüren Cansuyu, Kurban bereketinin tüm İslam coğrafyasına yayılmasına aracı olacak.


4 kıtada ve 33 ülkede kurban organizasyonu yapacak olan CansuyuAfrikada, Sierra, Leone, Senegal, Fildişi Sahili, Gana, Dogo, Burkina Faso, Nijer, Çat, Kameron, Sudan, Mali, Liberya, Cibuti, Gine, Benin, Mozambik,Malawi, Burundi, Etiyopya, Asyada, Pakistan, Bangladeş, Filipinler, Moro, Hindistan, Srilanka, Moğalistan, Myammar, Arakan, Afganistan, Avrupa da : Makedonya, Bosna hersek , Orta doğu’da Lübnan, Filistin kampları, Gazze ve Türkiyede Kurbanlarını kesecek. Hangi ülkelerde ne kadar kesim yapılacağını, mağduriyet ve muhtaçlık duyumuna göre tespit edecek olan Cansuyu, bu bölgelerdeki yardımcı partner kuruluşlar ile kurbanlarını dağıtacak.


Kurbanlıklar, Cansuyu tarafından görevlendirilen kişiler tarafından satın alınıp kurban bayramının 3. Gününün ikindi vaktine kadar belirlenen noktalarda kesilerek muhtaçlara et olarak dağıtılacak. Bütün kesimler tek tek kayda alınıp daha sonra internet sitesi üzerinden ulaştırılacak.


Dernek bölgelerdeki kurban fiyatlarını göz önüne alarak dört farklı kurban bedeli belirledi. Kurban bedelleri Afrika da : 400 TL. Asya da 450 TL. Türkiye, Filistin kampları ve Balkanlar da 850 TL. Abluka altındaki Gazze de ise 1300 TL olarak belirlendi.
” 



Son Güncelleme: 09.08.2017 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayla turk 2017-08-10 06:34:38

Ülkemizde o kadar aç vatandaşımız var. Evine et girmeyen aile var siz ülke ülke yardım edin.peygamber efendimiz bile önce eş dost ,akraba ya yardım edin buyurmus.sanki ülkemiz refah bolluk içinde.ben size fakir ailelerin listesini veririm önce türk insanına yardım edin.saygilarimla