Türkiye'yi gezip Çölyak'ı anlattılar

İki gönüllü motosikletle Türkiye'yi gezip Çölyak ile ilgili farkındalık oluşturmaya çalıştılar

30 Eylül 2017 Cumartesi 09:29
Türkiye'yi gezip Çölyak'ı anlattılar

Bahadır Yılmaz ve Melih Cerit motorsikletleri ile  gönüllü olarak 
”Çölyak Farkındalık Türkiye Gezisi” düzenledi. İkili gezilerine Çorum Ulu Cami ziyaretiyle başladı ve  İç Anadolu Bölgesi, Güneydoğu Anadolu  Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, Ege kıyıları ve Marmara Bölgesi’ni turlayarak tamamladı.


Çölyak için  farkındalık yaratmak  ve sanki bir çölyaklı  gibi yol boyunca karşılacakları sıkıntıları bizzat yaşamayı hedefleyen Bahadır Yılmaz ve Melih Cerit  mümkün olduğunca ulaşabildikleri kişilere ‘çölyak nedir? Çölyaklılar  ne yapılmalı?  gibi sorular yönelterek toplumda farkındalık oluşturdular.


Çoğu zaman komik anlara tanıklık eden motogezginler yolculukları hakkında şu açıklamayı yaptılar; ”Yozgat üzerinden  ilk durağımız Aksaray’dı. Yol boyunca çadırda konakladık ve  çoğu zaman lokanta kültüründen uzak,  domates, mısır,  üzüm ekmekle öğünlerimizi geçirdik.Toplamda 4500 km ye yakın yol yaptık ve motorsiklet yolculuğunun keyfini ve hazzını tekrar deneyimleme imkanı bulduk. Akdeniz kıyılarında sıcaklığın 48 dereceleri bulduğu anlarda bile üzerimizdeki koruma ekipmanları asla çıkartmadan mümkün olduğunca çok sayıda kişiye çölyak hakkında bilgi verip,  hemen hemen her videomuzu  anılara çevirip sosyal medyada paylaştık. Rotamız  Türkiye’nin en uç sahil kıyısı boyunca devam etti ve  adeta Türkiye’nin etrafını motorsiklet ile gezdik.Rotamız  üzerinde sanki biz şuan çölyaklıyız  diye düşünerek  glutensiz gıda bulmak için çaba gösterdik.Çoğu benzin istasyonu, alışveriş merkezleri ve hatta çarşı pazarda glutensiz yiyecek bulamadık.Çölyaklıların   bir seyehate gittiklerinde ne kadar zorluk içinde yolculuk yaptıklarını bizzat yaşadık. Kıyafetlerimizi  ellerimizle yıkayıp büyük zorluklardan sonra  sıcaktan bronzlaşmız vaziyette Çoruma     döndük.  Gerçekten çok önemli bir iş yaptığımızı,  geride çok büyük hatırlar bıraktığımızı,  en azından ulaşabildiğimiz insanlara çölyak  hakkında bilgi vermemizin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz. Hem seyahat etmiş hem de insanları bilinçlendirmek ve Çorum Çölyak Derneği’ni tanıtmaktan çok mutlu olduk. Son olarak motorsikletlininde bir araç olduğunu, onun üzerinde bir insan taşıdığını hatırlatmak  ve araç sürücülerine yollarda motorsikletlileri bir vasita olarak görmelerini arzuladığımızı söylemek istiyoruz.” dediler.


Çorum Çölyak Derneği olarak 4500 km yol boyunca karşılaştığı kişilerle görüşerek  çölyak hakkında farkındalık oluşturan ve Derneği tanıtan gönüllü destekçiler  Bahadır Yılmaz ve Melih Cerit’e yaptıkları etkinlikten dolayı teşekkür etti. 





Son Güncelleme: 30.09.2017 09:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.