Adaylar bir bir Çorum için projelerini açıklarken, önyargısız, egosuz ve art niyetsiz tüm projeler Çorum için tartışılmalı...

MHP Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Kenan Şahin, yeni projelerini dün kahvaltılı bir toplantıyla açıkladı.

Mütevazı proje toplantısına partisinin bazı yöneticileri ile yerel basının temsilcileri katılırken, irili ufaklı projeler bir masa üzerinde sıralanan görsellerle desteklendi.

MHP Adayı Şahin’in, seçim çalışmaları için sahaya indikten sonra vatandaşın bizzat yaşadığı problemler ile şehrin sorunlarına yönelik geliştirdiği çözüm önerilerini meslekî tecrübelerini de katarak projelerine yansıttığı görüldü.

‘Hayatımın projesi’ dediği Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi ile birlikte planlı bir şehir için olmazsa olmazlardan Nazım İmar Planı, ulaşımla ilgili problemlerin çözümü için trafik master planı, ikinci çevre yolu, teleferik hattı, yeni otoparklar üretilmesi ve hatta hafif raylı sistemin alt yapısının hazırlanması, mevcut şehir stadına kongre kültür merkezi, farklı sosyal içerikli proje vaadleri ile 500 milyon lira olarak açıkladığı Çorum Belediyesi’nin mali borcunun ödenmesinin en büyük projesi olduğunu dile getirmesi dikkat çekiciydi.

Bu arada Şahin’in ‘hayatımın projesi’ diye tarif ettiği Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi’nin farklı bir versiyonu bir önceki dönemde kulislere yansımış, ancak maliyeti yüksek olduğu gerekçesiyle kamuoyuna açıklanmamıştı. O günlerde hazırlanan avan projeye göre, Belediye Ek Hizmet Binası önünden araç trafiği yer altına alınıyor, araçların İnönü Caddesi ve Farabi’ye geçişi yine alttan sağlanıyordu.

Yüksek maliyet gerektiren birden fazla projesine şahit olduğumuz Kenan Şahin, dillendirdiği 40’ın üzerindeki projesiyle esasında kentte yaşadığımız sorunların çözümüne bakış açısını da tartışmaya açmış oldu.

Bir şehrin 50 yıl sonrasının projeksiyonunu belirlemek için Nazım İmar Planı hazırlama taahhüdü, Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi, Hafif Raylı Sistem alt yapısının hazırlanması ve ikinci çevre yolunu bugünden konuşmak Çorum’un geleceği açısından önemli. Hatta bu konuların gündeme getirilmesi ve tartışılmasında geç bile kaldık diyebiliriz.

Tüm siyasi partilerin adaylarının ortak paydası ‘Çorum’ olduğuna göre, kente ufuk ve vizyon kazandıracak bu türden projelerin gündeme gelmesi, konuşulması, tartışılması gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.